The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
#TiNaDeis: Ταινίες για όλα τα κοινά και οι καλύτερες σειρές που ανακαλύψαμε πρόσφατα Entertainment

Η σειρά που θα σας ταράξει στην ειλικρίνεια

Το Shrinking μας κάνει να γελάσουμε, να κλάψουμε, να προβληματιστούμε και, γιατί όχι, να αλλάξουμε

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΦΕΒ 15, 2023

Η σειρά που θα σας ταράξει στην ειλικρίνεια
@Apple TV+

Μια σειρά για το πως αντιμετωπίζουμε το πένθος και τη μελαγχολία που μας προκαλεί ένας θάνατος, που μας μαθαίνει ότι η ζωή συνεχίζεται και πως δεν πρέπει ποτέ να δίνουμε περισσότερη σημασία σε αυτά που έφυγαν και όχι σε αυτά που έμειναν. Αυτή η σειρά λοιπόν που το κάνει αυτό είναι το Shrinking του Apple TV, τίτλος που παραπέμπει σε συνεδρίες με ψυχολόγο.

Τι συμβαίνει όμως όταν ένας ψυχολόγος τα παθαίνει όλα αυτά και μπάινει σε κατάσταση μουδιάσματος για περισσότερο από έναν χρόνο; Το να κάνει συνεδρίες ως ασθενής μάλλον δεν του περνάει από το μυαλό. Εκείνο που του περνάει ύστερα από μια μακρά περίοδο άρνησης, είναι να γίνει πιο ειλικρινής με τους δικούς του ασθενείς. Να τους προτείνει πιο δραστικά πράγματα, να μην τους πάει σιγά – σιγά και να επιλέξει πιο εναλλακτικούς τρόπους, οι οποίοι μπορεί να τον βάλουν σε μπελάδες.

Ωστόσο όλο αυτό είναι κάθαρση πρώτα για τον ίδιο, αφού βλέπει ότι γίνεται έστω και αργά ξανά λειτουργικός, αλλά και για τους ασθενείς του, που μέσα από τις συμβουλές του καταφέρνουν να κάνουν υπερβάσεις, που πιθανόν να τους έπαιρνε πολύ περισσότερο καιρό να κάνουν με πιο συμβατικές μεθόδους.

Ένας, όπως πάντα, εξαιρετικός Jason Segel, που συνδυάζει την κωμωδία και το δράμα σε ένα πρόσωπο χωρίς να προσπαθεί πολύ, τόσο φυσικά που σε κερδίζει σαν ήρωας από το πρώτο κιόλας μισάωρο. Η έκπληξη έρχεται από τον Harisson Ford, που ως ψυχολόγος κι αυτός, αναλαμβάνει έναν ρόλο στον οποίο δεν τον έχουμε συνηθίσει, με την ηρεμία του και το χιούμορ του να τον δικαιώνουν.

Το Shrinking λοιπόν μας ταράζει στην ειλικρίνεια, και όσο κι αν αυτό δεν είναι πάντα το επιθυμητό και πολλές φορές μας κάνει να κλωτσάμε, στο τέλος της ημέρας είναι αυτό που θα μας οδηγήσει να κάνουμε την υπέρβαση, να κάνουμε όλα όσα διστάζαμε τόσο καιρό, αρνούμενοι ότι η περίπτωση μας χρήζει τόσης προσοχής ή τόσης σημασίας. Κλαθε περίπτωση ανθρώπου έχει σημασία, κι αυτό αρχίζει να καταλαβαίνει ο κεντρικός ήρωας της σειράς, χαρίζοντας μας 10 επεισόδια (ελπίζουμε να υπάρξουν κι άλλα), που μας κάνουν να γελάσουμε, να κλάψουμε, να προβληματιστούμε και, γιατί όχι, να αλλάξουμε.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb