ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορούν οι στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα να αλλάξουν τα δεδομένα στον πόλεμο Ουκρανίας ‑ Ρωσίας;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΟΚΤ 25, 2024

Μπορούν οι στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα να αλλάξουν τα δεδομένα στον πόλεμο Ουκρανίας ‑ Ρωσίας;
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες Ουκρανούς και Ρώσους, με τις δύο χώρες να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στην προσπάθεια να στρατολογήσουν περισσότερο κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για πρώτη φορά παρουσίασαν στοιχεία που δείχνουν ότι στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα βρίσκονται ήδη στη Ρωσία και εκπαιδεύονται για να σταλούν στα εδάφη της Ουκρανίας.

Η Ρωσία τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ η το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ προσπαθεί να μπερδέψει τη διεθνή κοινότητα.

Τα πρώτα στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, κάνουν λόγο για 3000 στρατιώτες που βρίσκονται ήδη στη Ρωσία και λαμβάνουν τη βασική εκπαίδευση και σε λιγότερο από 15 μέρες θα σταλούν στα πεδία μάχης.

Η Νότια Κορέα μίλησε για επικείμενη σφαγή, αφού ουσιαστικά οι στρατιώτες από το βόρειο κομμάτι της κορεατικής χερσονήσου θα αποτελέσουν τροφή για τα κανόνια των Ουκρανών.

Κάθε στρατιώτης θα λάβει 2000 δολάρια για να πολεμήσει στην Ουκρανία(αρκετά περισσότερο από το μέσο μισθό στη χώρα) και θα μείνει μόνο 30 ημέρες.

Οι ΗΠΑ μιλούν για εκμετάλλευση από το καθεστώς, αφού ο Κιμ Γιουνγκ Ουν θα πλουτίσει αδιαφορώντας για τις ζωές των στρατιωτών που εστάλησαν εκεί.

Για τον Νοτιοκορεάτη υπουργό Άμυνας Κιμ Γιονγκ-χουν, οι στρατιώτες θα χρησιμοποιηθούν ως «μισθοφόροι και τροφή για κανόνια» από τη Ρωσία: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πολύ απλά πουλήσει τους στρατιώτες του».

Εκτός από τη πρώτη γραμμή που θα δεχτεί τα περισσότερα πυρά οι στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα θα χρησιμοποιηθούν ως προσωπικό υποστήριξης στο πεδίο μάχης.

«Η Ρωσία έχει οξεία έλλειψη προσωπικού στο μέτωπο», δήλωσε ο Τιχόνοφ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μένει να δούμε αν η ανάπτυξη στρατευμάτων από τη Βόρεια Κορέα θα αποτελέσει αφορμή για ανάπτυξη στρατιωτών από χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, κάτι που αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb