ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δες τι μπορεί να κρύβει το ροχαλητό

Με ποιο πρόβλημα υγείας συνδέεται

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 27, 2024

Δες τι μπορεί να κρύβει το ροχαλητό
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν κάποιος ροχαλίζει δεν είναι μόνο ότι "ενοχλεί" τους γύρω του, αλλά και ότι επηρεάζεται ο δικός του ύπνος για αυτό και πολλές φορές όσοι ροχαλίζουν ξυπνάνε με ένα αίσθημα κούρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα όμως μια νέα έρευνα από το ειδικό τμήμα προβλημάτων ύπνο από το Πανεπιστήμιο Flinders, συνδέει το ροχαλητό με προβλήματα καρδιάς.

Παχυσαρκία σε συνδυασμό με δυνατό ροχαλητό πιθανόν να συνδέεται με προβλήματα αρρύθμιστης υπέρτασης.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο npj Digital Medicine, πραγματοποιήθηκε με όλα τελευταία μέσα τεχνολογίας και ένα δείγμα 12.000 ατόμων για περίπου 9 μήνες.

«Για πρώτη φορά, μπορούμε να πούμε αντικειμενικά ότι υπάρχει σημαντική σύνδεση μεταξύ ροχαλητού και υπέρτασης» ανέφερε ο κύριος συγγραφέας Δρ. Bastien Lechat από το Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικών Ερευνών Flinders (FHMRI) και το Κολέγιο Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας. «Διαπιστώσαμε ότι το 15% όλων των συμμετεχόντων στη μελέτη, που ήταν κυρίως υπέρβαροι άνδρες, ροχαλίζουν για πάνω από το 20% της νύχτας κατά μέσο όρο και ότι αυτό το καθημερινό ροχαλητό σχετίζεται με αυξημένη αρτηριακή πίεση και αρρύθμιστη υπέρταση»

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω εκτός από καμπανάκι το ροχαλητό πρέπει να είναι και μέσο της θεραπείας, αφού όπου βελτιώθηκε η κατάσταση στον ύπνο, βελτιώθηκαν και τα καρδιακά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb