The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Entertainment

Η θρυλική Atari επιστρέφει με νέα παιχνιδομηχανή

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 20, 2017

Η θρυλική Atari επιστρέφει με νέα παιχνιδομηχανή

Η είδηση πως η Atari ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά μια νέα παιχνιδιομηχανή προκάλεσε «σεισμό» στον χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα ονόματα του χώρου των βιντεοπαιχνιδιών, που είδε τη λάμψη της να μειώνεται εδώ και δεκαετίες.

Προ ημερών, η Atari είχε κυκλοφορήσει teaser για ένα νέο προϊόν της, με την ονομασία Ataribox. Σε βίντεο που ανέβηκε σε ιστοσελίδα που δεν ανήκε στην εταιρεία εμφανιζόταν η εικόνα μιας συσκευής- ωστόσο πολλοί διερωτήθηκαν εάν ήταν αυθεντική ή κάποιου είδους φάρσα, καθώς το όνομα «Atari» παραπέμπει πιο πολύ του 1970 και του 1980 παρά το 2017.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα στο GamesBeat, ο διευθύνων σύμβουλος της Atari, Fred Chesnais, επιβεβαίωσε ακριβώς αυτό: Ότι η θρυλική εταιρεία δουλεύει πάνω σε μια νέα κονσόλα.

«Επιστρέφουμε στον χώρο του hardware» σημείωσε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες- αν και διευκρίνισε πως πρόκειται για μια κονσόλα η οποία βασίζεται σε τεχνολογία PC, καθώς και ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω στο design και θα αποκαλύψει περισσότερα αργότερα.

Η εταιρεία είχε υποβάλει αίτημα για χρεοκοπία το 2013, ωστόσο σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν ο Fred Chesnais την αγόρασε, υποσχόμενος να της δώσει πίσω την παλιά της αίγλη. Πλέον είναι κερδοφόρα, δραστηριοποιούμενη στον χώρο των παιχνιδιών για φορητές συσκευές, ενώ προβαίνει σε ευρύτερο licensing των brands της- όπως πχ δίνοντας άδεια χρήσης του ονόματός της στο πλαίσιο της επερχόμενης κινηματογραφική ταινίας επιστημονικής φαντασίας Blade Runner 2049.

Όσον αφορά στη στρατηγική πίσω από τη νέα κονσόλα, ενδεχομένως η εταιρεία να «ποντάρει» στην απήχηση που έχουν σε μεγάλη μερίδα του κοινού της εποχής μας τα retro παιχνίδια, αλλά και την επιτυχία που σημείωσε το NES Classic Edition – μια νέα, ανανεωμένη έκδοση της θρυλικής κονσόλας NES της Nintendo, που επιτρέπει στους κατόχους της να παίξουν παλιά παιχνίδια σε τηλεοράσεις HD.

Αν πάντως νοσταλγήσατε την παλιά κονσόλα της Atari μπορείτε να την βρείτε σε μια επετειακή έκδοση που περιέχει 101 από τα πιο γνωστά και δημοφιλή παιχνίδια της. Επιπλέον περιλαμβάνει δυο ασύρματα χειριστήρια της Atari.

[ΠΗΓΗ]
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb