ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταινίες της εβδομάδας: Η βιογραφία μιας γυναίκας που άφησε εποχή

Και άλλες 9 ακόμα νέες ταινίες

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 18, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: Η βιογραφία μιας γυναίκας που άφησε εποχή
@Sky UK Ltd.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Lee – Sex: Οσα Λένε οι Αντρες Μεταξύ τους - Μην σε Αγγίξει το Κακό – Η Πλεξούδα – Buzzheart - Κραυγή Σιωπής - Η Ληστεία του Βερολίνου - Transformers One - Οι Αζήτητοι - Υπνοθεραπεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Lee

της Ελεν Κούρας. Με τους Κέιτ Γουίνσλετ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Αντρεα Ράιζμπορο, Αντι Σάμπεργκ, Μαριόν Κοτιγιάρ.

Βιογραφία 2024, Ην. Βασίλειο - ΗΠΑ – Νορβηγία – Αυστραλία – Ιρλανδία – Σιγκαπούρη 116’

H πορεία της Λι Μίλερ από μοντέλο του φωτογράφου Μαν Ρέι σε μια απ’ τις σημαντικότερες ανταποκρίτριες και φωτογράφους του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Χάρη στο μοναδικό ταλέντο και το αχαλίνωτο πείσμα της κατάφερε να απαθανατίσει μερικές αξέχαστες εικόνες, μεταξύ των οποίων και μία φωτογραφία της ίδιας στο μπάνιο του Χίτλερ. 

Sex: Όσα Λένε οι Άντρες Μεταξύ τους (Sex)

του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ. Με τους Γιαν Γκούναρ Ρόιζε, Θόρμπιορν Χαρ, Σίρι Φόρμπεργκ, Μπριγκίτε Λάρσεν.

Κομεντί 2024, Νορβηγία 125’

Δυο άντρες, χωρίς ονόματα, καπνοδοχοκαθαριστές κι οι δυο, στα προάστια του Οσλο, συζητούν για τις συνηθισμένες ή πιο εξαντρίκ σeξουαλικές τους εμπειρίες. Σε μια ταινία (πρώτο μέρος τριλογίας για τον Χάουγκερουντ), που δεν έχει... σeξ, αλλά έναν διαρκή, λεπτά κωμικό, στοχασμό για την ταυτότητα του φύλου και τον ερωτισμό στη γρήγορα μεταλλασσόμενη σημερινή κοινωνία.

Μην σε Αγγίξει το Κακό (Never Let Go)

του Αλεξάντρ Αζά. Με τους Χάλι Μπέρι, Περσι Ντραγκς IV, Αντονι Μπ. Τζένκινς, Μάθιου Κέβιν Αντερσον.

Θρίλερ 2024, ΗΠΑ 101’

Ένα κακό καταλαμβάνει τον κόσμο και η μόνη προστασία για μια μητέρα και τους δίδυμους γιους της, είναι το σπίτι τους και ο προστατευτικός δεσμός της οικογένειάς τους. Έχοντας ανάγκη να παραμείνουν δεμένοι ανά πάσα στιγμή –ακόμα και να δένονται με σχοινιά– προσκολλώνται ο ένας στον άλλο, παροτρύνοντας ο ένας τον άλλον να μην αφήνουν το σκοινί και να προσέχουν να μην τους αγγίξει το Κακό.

Η Πλεξούδα (The Braid)

της Λετίσια Κολομπάνι. Με τους Κιμ Ρέιβερ, Φοτίνι Πελούσο, Μία Μάελζερ.

Δραματική 2024, Γαλλία – Ιταλία – Καναδάς – Βέλγιο 121’

Ινδία. Η Σμίτα είναι μία από τους Ανέγγιχτους, της κατώτατης κοινωνικής τάξης στη χώρα, οι οποίοι υφίστανται σοκαριστική ανέχεια και διακρίσεις. Το μόνο της όνειρο είναι να δει τη μικρή της κόρη της να ξεφεύγει από την ίδια μοίρα και να πάει σχολείο, και είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Ιταλία. Η Τζούλια εργάζεται στη βιοτεχνία του πατέρα της. Όταν εκείνος παθαίνει ένα ατύχημα, η Τζούλια ανακαλύπτει ότι η οικογενειακή επιχείρηση είναι στην πραγματικότητα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Καναδάς. Η Σάρα είναι μια πετυχημένη δικηγόρος εν αναμονή μιας μεγάλης προαγωγής, όταν βλέπει τη ζωή της να ανατρέπεται με την είδηση ότι είναι σοβαρά άρρωστη. Θα μπορέσει να βρει τη δύναμη να παλέψει;

Τρεις ζωές, τρεις γυναίκες, τρεις ήπειροι. Τρεις μάχες που πρέπει να δοθούν. Αν και δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, η Σμίτα, η Τζούλια και η Σάρα εν αγνοία τους συνδέονται με έναν αναπάντεχο τρόπο - και δίνουν τις μάχες τους η καθεμιά μόνη της, αλλά και όλες μαζί.

Buzzheart

του Ντένη Ηλιάδη. Με τους Εβελίνα Παπούλια, Κωνσταντίνα Μεσσήνη, Γιώργο Λιάντο, Κλαούντιο Κάγια.

Θρίλερ 2024, Ελλάδα 110’

Ο Αργύρης, ένας ντροπαλός 19χρονος, γνωρίζει τη Μαίρη, μία κοπέλα τελείως έξω από τα κυβικά του. Της ζητά δειλά να βγουν και, προς μεγάλη του έκπληξη, αυτή δέχεται και τον καλεί αμέσως για ένα τριήμερο στο εξοχικό των γονιών της, όπου τον παρουσιάζει ως το αγόρι της. Οι γονείς της Μαίρης όμως, σύντομα του εκμυστηρεύονται πως η κόρη τους αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και πως, προκειμένου να βεβαιωθούν πως ο Αργύρης είναι το κατάλληλο ταίρι για αυτήν, θα πρέπει να τον υποβάλλουν σε κάποια τεστ συμπεριφοράς. Η Μαίρη, από την άλλη, του εξηγεί πως η μητέρα της ήταν λαμπρή επιστήμων της πειραματικής συμπεριφορικής ψυχολογίας στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του '70 και τον παροτρύνει να κάνει ό,τι του πουν. Μία σειρά συμπεριφορικών (και άλλων) τεστ ξεκινά, σχεδόν κωμικά στην αρχή - σύντομα όμως τα τεστ γίνονται όλο και πιο τρομακτικά και επικίνδυνα, ενώ σκηνές του παρελθόντος που έρχονται στο φως αρχίζουν να αποκαλύπτουν μία οικογενειακή δομή με εντελώς αντίθετες μεταξύ τους ισορροπίες. Ο Αργύρης γίνεται πειραματόζωο στο όνομα της αγάπης, προσπαθώντας να επιβιώσει. Κανείς, όμως, δεν είναι αυτό που φαίνεται και ενώ ένα σκοτεινό μυστικό αρχίζει να ξετυλίγεται, το τριήμερο στην εξοχή μετατρέπεται σε ένα πραγματικό πεδίο μάχης που θα τους σημαδέψει όλους.

Κραυγή Σιωπής (Speak no Evil)

του Τζέιμς Γουάτκινς. Με τους Τζέιμς ΜακΑβόι, Μακένζι Ντέιβις, Aϊσλινγκ Φραντσόζι, Αλιξ Γουέστ Λέφλερ, Νταν Χαφ, Σκουτ ΜακΝέρι.

Τρόμου 2024, ΗΠΑ 110’

Οταν μία οικογένεια Αμερικανών προσκαλείται να περάσει το Σαββατοκύριακο στο ειδυλλιακό εξοχικό μίας γοητευτικής οικογένειας Βρετανών, με τους οποίους έγιναν φίλοι στις διακοπές, αυτό που ξεκινάει σαν μία ονειρική απόδραση σύντομα παρεκτρέπεται και εξελίσσεται σε έναν διαταραγμένο, ψυχολογικό εφιάλτη.

Η Ληστεία του Βερολίνου (Verbrannte Erde)

του Τόμας Αρσλαν. Με τους Μισέλ Ματίσεβιτς, Μαρίε Λόιενμπεργκερ, Αλεξάντερ Φέλινγκ.

Περιπέτεια 2024, Γερμανία 101’

Δώδεκα χρόνια αφότου ο... επαγγελματίας εγκληματίας Τρόιαν αναγκάστηκε να φύγει από το Βερολίνο, επιστρέφει για ν' αναζητήσει νέα συμβόλαια. Δεν έχει μία και χρειάζεται δουλειά. Αλλά το Βερολίνο έχει αλλάξει κι οι παλιές επαφές του είναι, πια, εκτός πιάτσας. Επιπλέον, στον νέο, ψηφιακό κόσμο, τού είναι δύσκολο να εφαρμόσει το αξίωμά του, ότι δουλεύει μόνο με μετρητά. Κι όμως, η Ρεμπέκα, μεσάζων, του προτείνει ένα επικερδές σχέδιο: πρέπει να κλαπεί ένας πίνακας από το μουσείο. Ο Τρόιαν θα ξαναβρεθεί με την παλιά του ομάδα και με νέες προσθήκες, όμως ο πελάτης έχει άλλα σχέδια για το μέλλον του Τρόιαν, που δεν τον βλέπουν, απαραίτητα, ζωντανό.

Transformers One

του Τζος Κούλεϊ. Με τις φωνές των Κρις Χέμσγουορθ, Μπράιαν Τίρι Χένρι, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Σκάρλετ Τζοχάνσον.

Animation 2024, ΗΠΑ 104’

Η άγνωστη ιστορία των Optimus Prime και Megatron. Πριν γίνουν ορκισμένοι εχθροί, ήταν φίλοι, δεμένοι σαν αδέρφια, και οι επιλογές τους άλλαξαν τη μοίρα του πλανήτη Cybertron για πάντα.

Οι Αζήτητοι

της Μαριάννας Οικονόμου.

Ντοκιμαντέρ 2023, Ελλάδα 75’

Για τρεις δεκαετίες, από το 1945 έως το 1975 εκατοντάδες ασθενείς κάθε ηλικίας με φυματίωση απ’ όλη την Ελλάδα, έζησαν και πέθαναν στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Δεν τους αναζήτησε κανείς και θάφτηκαν ανώνυμα σε ομαδικούς τάφους στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Μετά από 80 χρόνια, η σκοτεινή τους ιστορία έρχεται στο φως.

Υπνοθεραπεία (Hypnosis)

του Ερνστ Ντε Γκιρ. Με τους Χέρμπερτ Νόρντρουμ, Αστα Κάμα Ογκουστ.

Κοινωνική 2024, Νορβηγία – Σουηδία 98’

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν άρχιζες να συμπεριφέρεσαι χωρίς να υπολογίζεις τις κοινωνικές συμβάσεις; Ο Αντρέ και η Βέρα είναι ένα νέο ζευγάρι, συνέταιροι σε μια ανερχόμενη νεοφυή εταιρεία. Έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την «Ηπιόνη», μια εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας, σε έναν σημαντικό διαγωνισμό. Πριν πάνε εκεί, η Βέρα δοκιμάζει υπνοθεραπεία για να σταματήσει το κάπνισμα. Από εκείνο το σημείο, η συμπεριφορά της αλλάζει και η Βέρα αρχίζει να κάνει πράγματα που εκπλήσσουν τον Αντρέ και δοκιμάζουν τη σχέση και τη συνεργασία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb