ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ποια πόλη δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα για 8 μήνες μετά

Οι εξωφρενικές τιμές ακόμα και για κάμπινγκ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 10, 2024

Σε ποια πόλη δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα για 8 μήνες μετά
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε χρόνο, πλην ελαχίστον περιπτώσεων, την διοργάνωση της Eurovision την αναλαμβάνει η νικήτρια χώρα. Έτσι φέτος θεατές και διαγωνιζόμενοι θα φιλοξενηθούν στην Βασιλεία της Ελβετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως τα προβλήματα έχουν αρχίσει και εμφανίζονται 8 μήνες πριν, θυμίζουμε ότι η Eurovision θα γίνει φέτος μεταξύ 13-17 Μαίου, αφού στη πόλη δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα, για να φιλοξενηθεί κάποιος.

Η Βασιλεία δεν στηρίζεται στον τουρισμό, και έτσι οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι ελάχιστες.

Με βάση τον μέσο όρο των θεατών που μετακινούνται σε κάθε διοργάνωση, οι προβλέψεις είναι απογοητευτικές, αφού η πόλη δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσους χιλιάδες τουρίστες.

Η επόμενη εναλλακτική λύση είναι να μείνουν σε διπλανές πόλεις, κάτι που επίσης είναι δύσκολ, αφού θα πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων.

Τα δωμάτια σε ξενοδοχεία έχουν προκρατηθεί στο εξωφρενικό ποσό των 1000 ευρώ για μια νύχτα. Ενώ οι σουίτες κοστίζουν περισσότερο από 4.000 ευρώ.

Το κόστος για ένα δωμάτιο Airbnb προκαλεί ζάλη. Πριν ένα δωμάτιο σε κεντρικό σημείο κόστιζε 230 ευρώ και τώρα για εκείνη την περίοδο κοστίζει 1000 ευρώ.

Ενώ ακόμα και οι θέσεις κάμπινγκ λίγο έξω από την πόλη κοστίζουν διπλάσια από τις άλλες ημέρες.

Πάντως η υπεύθυνη τουρισμού έκανε λόγο για επιθετική πολιτική των τουριστικών μονάδων και πως σκέφτεται ακόμα και να μπει πλαφόν στις τιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb