ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν φαλάκρα

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια σπουδαία ανακάλυψη

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΑΥΓ 05, 2024

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν φαλάκρα
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας στους δύο άνδρες, ταλαιπωρούνται από την αραίωση του τριχωτού στο κεφάλι, ενώ και μία στις τέσσερις γυναίκες έχουν προβλήματα με τα μαλλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επίστημονες ανακοίνωσαν ότι από τύχη ανακάλυψαν μια ουσία που μπορεί να αποτελέσει τη λύση στη φαλάκρα.

Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στην Αγγλία και το Πανεπιστήμιο COMSATS στο Πακιστάν, ενώ μελετούσε πώς η φυσική ζάχαρη δεοξυριβόζης θα μπορούσε να επουλώσει τις πληγές, παρατήρησε ότι η ουσία αυτή διεγείρει του θύλακες και δημιουργεί συνθήκες για να βγούνε καινούργιες τρίχες.

Ενώ έκαναν πειράματα στα ποντίκια για την δράση της ουσίας πάνω στην επούλωση των τραυμάτων και των πληγών, είδαν ότι η γούνα των ποντικιών γύρω από τις πληγές αυξανόταν.

Ενθουσιασμένοι από την εξέλιξη, προχώρησαν περαιτέρω τα πειράματά τους. Οι επιστήμονες εφάρμοσαν μια μικρή δόση ζάχαρης σε αρσενικά ποντίκια με απώλεια τριχώματος λόγω τεστοστερόνης, σημειώνοντας ότι βοήθησε στο σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων, οδηγώντας σε αναγέννηση των τριχών.

Ήδη η ερευνητική ομάδα πήρε την έγκριση για περαιτέρω μελέτες και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θα δούμε το τέλος της φαλάκρας...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb