ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταινίες της εβδομάδας: Το πρώτο μέρος μιας τετραλογίας και μια σπαρταριστή βρετανική μαύρη κωμωδία

Από την Πέμπτη 27/6 στις αίθουσες

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 27, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: Το πρώτο μέρος μιας τετραλογίας και μια σπαρταριστή βρετανική μαύρη κωμωδία
@Parisa Taghizadeh
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Horizon: Ενα Αμερικανικό Επος - Μικρά Πρόστυχα Γράμματα - Ο Τελευταίος Ταξιτζής - Ενα Ησυχο Μέρος: Ημέρα Πρώτη - Gas Station ή Τα Περιστέρια της Λαχώρης - Blue Lock The Movie: Episode Nagi - Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Horizon: Ενα Αμερικανικό Επος (Horizon: An American Saga)

του Κέβιν Κόστνερ. Με τους Κέβιν Κόστνερ, Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

Γουέστερν 2024, ΗΠΑ 181'

<p">Toποθετημένη την περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, κι εμπνευσμένη από τα επικά κλασικά γουέστερν της Warners Bros, η τετραλογία του «Horizon» φιλοδοξεί να μας διηγηθεί τις περιπέτειες των πρώτων αποίκων της Αγριας Δύσης, μέσα από πολυπρόσωπες ιστορίες οικογενειών, μεταναστών, τυχοδιωκτών που αναζήτησαν το αμερικανικό όνειρο στον «ορίζοντα».

Μικρά Πρόστυχα Γράμματα (Wicked Little Letters)

της Θία Σάροκ. Με τους Ολίβια Κόλμαν, Τζέσι Μπάκλεϊ, Τίμοθι Σπολ, Τζέμα Τζόουνς, Μαλάχι Κέρμπι.

Μάυρη Κωμωδία 2024, Ην. Βασίλειο 100'

Eνα παράλογο σκάνδαλο ξεσπάει στο Λιτλχάμπτον, στο οποίο εμπλέκονται οι δύο γειτόνισσες: η βαθιά συντηρητική Ολίβια Κόλμαν και η ταραχώδης Ιρλανδή Τζέσι Μπάκλεϊ, στην εξωφρενική αλλά αληθινή ιστορία που συνέβη το 1920! Όταν η Κόλμαν αρχίζει να λαμβάνει γράμματα με εξωφρενικές βρισιές, οι ύποπτοι είναι αρκετοί και το σκάνδαλο οδηγείται μέχρι και σε δίκη, αλλά ποιος στέλνει τελικά αυτά τα μικρά πρόστυχα γράμματα;

 Ο Τελευταίος Ταξιτζής

του Στέργιου Πάσχου. Με τους Κώστα Κορωναίο, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίσσα Tριανταφυλλίδου, Έκτορα Λιάτσο, Γιώργο Ζιάκα, Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη.

Κοινωνική 2023, Ελλάδα 114'

Νύχτα, παραμονές Χριστουγέννων. Ενας 60άρης τραγουδά έναν βλάχικο σκοπό με το κεφάλι γερμένο έξω από το παράθυρο ενός ταξί, κόντρα στον άνεμο. Φθάνοντας στον προορισμό του, κι αφού αποκαλύπτει στον οδηγό πως είναι λογιστής, αρνείται να πληρώσει το ακριβές αντίτιμο της κούρσας, ισχυριζόμενος πως η διαδρομή, που την έχει κάνει πολλάκις, στοιχίζει λιγότερο. Πληρώνει, βγαίνει, στρέφει ένα όπλο στο κεφάλι του και αυτοκτονεί στη μέση του έρημου δρόμου. Ο Θωμάς, ταξιτζής κατ’ ανάγκην, αφού δεν κατάφερε ποτέ να μετουσιώσει τη φιλολογία που σπούδασε σε έργο ποιητικό, τρομάζει, πανικοβάλλεται, ψάχνει μάταια για βοήθεια, μέχρι που μέσα στην τσάντα του λογιστή εντοπίζει λίγες δεσμίδες χρήματα. Τις παίρνει, τσεκάρει γύρω για τυχόν μάρτυρες και φεύγει ηρεμότερος από τον τόπο της αυτοχειρίας. Όμως το κλικ μέσα του έχει ήδη γίνει.

Ενα Ησυχο Μέρος: Ημέρα Πρώτη (A Quiet Place: Day One)

του Μάικλ Σαρνόσκι. Με τους Λουπίτα Νιόνγκ'ο, Τζόζεφ Κουίν, Ντζίμον Χούνσο, Αλεξ Γουόλφ.

Θρίλερ 2024, ΗΠΑ 100'

Η ιστορία ακολουθεί την Σαμ, μία γυναίκα που μένει στην Νέα Υόρκη και γίνεται μάρτυρας της πρώτης επίθεσης των εξωγήινων πλασμάτων με την super sonic ακοή ως θανάσιμο όπλο τους.

Gas Station ή Τα Περιστέρια της Λαχώρης

του Θωμά Σίδερη. 

Ντοκιμαντέρ 2024, Ελλάδα 82'

Η ταινία γυρίστηκε σε τρεις χώρες, Ελλάδα, Πακιστάν και Λιβύη και καταγράφει το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από το Πακιστάν μέχρι τα κέντρα κράτησης-κολαστήρια της Λιβύης. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει πολύ σημαντικά ντοκουμέντα, κυρίως τις τηλεφωνικές συνομιλίες των μεταναστών με τις οικογένειές του λίγο πριν ξεκινήσουν το μοιραίο ταξίδι τους για την Ιταλία αλλά και υλικό που βιντεοσκόπησαν οι ίδιοι οι μετανάστες με το κινητό τους τηλέφωνο στα λιβυκά κέντρα κράτησης στην πόλη Αλ-Χομς. Είναι οι τελευταίες συνομιλίες και το τελευταίο καταγεγραμμένο υλικό για πολλούς από τους αγνοούμενους ή τα θύματα του ναυαγίου, αφού οι διακινητές κράτησαν τα κινητά τηλέφωνα μεγάλου αριθμού μεταναστών.

Blue Lock The Movie: Episode Nagi (Gekijô-ban Blue Lock - Episode Nagi)

του Σουνσούκε Ισικάουα. 

Anime 2024, Ιαπωνία 91'

«Αυτό είναι μια ταλαιπωρία.» Αυτή ήταν η αγαπημένη φράση του δευτεροετούς μαθητή λυκείου Νάγκι Σεϊσίρο που ζούσε μια βαρετή ζωή. Όταν ο Μικάγκε Ρέο, ένας συμμαθητής του που ονειρευόταν να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ανακαλύπτει την κρυφή ικανότητα του Νάγκι, τον παροτρύνει να παίξει ποδόσφαιρο και να μοιραστεί το εξαιρετικό ταλέντο του. Μια μέρα, λαμβάνει μια πρόσκληση για το μυστηριώδες Blue Lock Project. Αυτό που τον περιμένει εκεί είναι οι καλύτεροι επιθετικοί που έχουν συγκεντρωθεί από όλη τη χώρα. Το όνειρο του Νάγκι να γίνει ο καλύτερος, μαζί με τον Ρέο, θα οδηγήσει αυτό το παιδί-θαύμα σε έναν κόσμο που δεν έχει γνωρίσει ποτέ.

Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική (Panda Bear in Africa)

των Κάρστεν Κίλεριχ και Ρίτσαρντ Κλάους. 

Animation 2023, Δανία - Ολλανδία - Γαλλία - Γερμανία - Εσθονία 84'

Ο Πανγκ, ένα αστείο και περιπετειώδες νεαρό αρκουδάκι Πάντα, θα ταξιδέψει από την Κίνα στην Αφρική για να σώσει τη δράκαινα φίλη του που έχει πέσει θύμα απαγωγής από έναν τρελό μπαμπουίνο και του κροκόδειλου συνεργού του. Στο ταξίδι του, θα ανακαλύψει έναν άγνωστο για εκείνον κόσμο, θα κάνει απρόσμενους νέους φίλους και θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια που ούτε μπορούσε να φανταστεί, σε μία επική περιπέτεια για όλη την οικογένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb