THINK

Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής για πάντα

Οι 10 πιο επιδραστικές γυναίκες της ιστορίας της μουσικής
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής για πάντα
Nextweb Studio

Η μουσική βιομηχανία έχει αποτελέσει ένα πεδίο όπου οι γυναίκες έχουν αναδειχθεί και επηρεάσει με το ταλέντο, την καινοτομία και τον πρωτοποριακό τους ήχο. Από την ανεξάρτητη ποπ έως το rock 'n' roll, η φωνή και η μουσική τους έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τις καρδιές και τις ψυχές του κοινού παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας ρίξουμε μια ματιά σε 10 γυναίκες που επηρέασαν τη μουσική στη διεθνή σκηνή:

Ella Fitzgerald

View this post on Instagram

A post shared by Ella Fitzgerald (@firstladyofsong)

Η Ella Fitzgerald, που συχνά αναφέρεται ως η «Πρώτη Κυρία του Τραγουδιού» ή η «Βασίλισσα της Τζαζ», ήταν μια εμβληματική Αμερικανίδα τραγουδίστρια της τζαζ γνωστής για το απαράμιλλο φωνητικό της ταλέντο, την αυτοσχεδιαστική της ικανότητα και τις συγκινητικές ερμηνείες τραγουδιών.

Aretha Franklin

View this post on Instagram

A post shared by Aretha Franklin (@arethafranklin)

Γνωστή ως Queen of Soul, η ισχυρή φωνή και η παθιασμένη χροιά της Aretha Franklin την έκαναν σύμβολο της αμερικανικής μουσικής. Με διαχρονικά κλασικά όπως το "Respect" και το "A Natural Woman", έγινε σύμβολο δύναμης και ανθεκτικότητας, εμπνέοντας γενιές καλλιτεχνών σε διάφορα είδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Madonna 

View this post on Instagram

A post shared by Madonna (@madonna)

Η Madonna έφερε επανάσταση στην ποπ μουσική με το προκλητικό της στυλ και τις ερμηνείες της που ξεπερνούν τα όρια. Ως «Βασίλισσα της Ποπ», αμφισβήτησε τους κοινωνικούς κανόνες και επαναπροσδιόρισε τον ρόλο των γυναικών στη μουσική βιομηχανία. Με επιτυχίες όπως το "Like a Virgin" και το "Vogue", συνεχίζει να επηρεάζει καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Billie Holiday

View this post on Instagram

A post shared by Billie Holiday (@billieholidayofficial)

Η συγκινητική φωνή της Billie Holiday και τα μοναδικά τραγούδια της την έκαναν μια από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της τζαζ όλων των εποχών. Με τραγούδια όπως το "Strange Fruit" και το "God Bless the Child", ασχολήθηκε με κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, ανοίγοντας το δρόμο για τις μελλοντικές γενιές καλλιτεχνών να χρησιμοποιήσουν τη μουσική τους ως μορφή ακτιβισμού.

“Life is short. People are not easy to know. They’re not easy to know, so if you don’t tell them how you feel, you’re not going to get anywhere, I feel.” - Nina Simone -

Nina Simone

View this post on Instagram

A post shared by Universal Music Group (@universalmusicgroup)

Ο μοναδικός συνδυασμός τζαζ, μπλουζ και κλασικής μουσικής της Nina Simone αψήφησε την κατηγοριοποίηση και μαγνήτισε το κοινό σε όλο τον κόσμο. Με τραγούδια όπως το "Feeling Good" και το "I Put a Spell on You", χρησιμοποίησε τη μουσική της για να αντιμετωπίσει ζητήματα πολιτικών δικαιωμάτων και κοινωνικής δικαιοσύνης, αφήνοντας ένα μόνιμο αντίκτυπο στη μουσική βιομηχανία.

Whitney Houston

View this post on Instagram

A post shared by Whitney Houston (@whitneyhouston)

Το απαράμιλλο φωνητικό ταλέντο της Whitney Houston και η σαγηνευτική σκηνική παρουσία της την έκαναν μία από τις καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Με εμβληματικές επιτυχίες όπως το "I Will Always Love You" και "The Greatest Love of All", ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους με τη φωνή της και παραμένει θρύλος στον κόσμο της μουσικής.

Patti Smith

View this post on Instagram

A post shared by This is Patti Smith (@thisispattismith)

Οι ποιητικοί στίχοι και η πανκ-ροκ στάση της Patti Smith την έχουν κάνει πρωτοπόρο στη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης και όχι μόνο. Με άλμπουμ όπως το "Horses" και το "Easter", αμφισβήτησε τις συμβατικές έννοιες της θηλυκότητας και άνοιξε το δρόμο για τις μελλοντικές γενιές γυναικών ρόκερ.

Dolly Parton

View this post on Instagram

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

Η χαρακτηριστική φωνή και η ικανότητα της Dolly Parton στη σύνθεση τραγουδιών την έχουν κάνει σύμβολο της κάντρι μουσικής για πάνω από πέντε δεκαετίες. Με διαχρονικές επιτυχίες όπως το "Jolene" και το "9 to 5", έχει καθηλώσει το κοινό σε όλο τον κόσμο και παραμένει μια αγαπημένη φιγούρα στη μουσική βιομηχανία.

"Don't compromise yourself. You are all you've got."
- Janis Joplin -

Janis Joplin

View this post on Instagram

A post shared by Janis Joplin (@janisjoplin)

Τα ακατέργαστα φωνητικά και το στυλ της Janis Joplin έφεραν επανάσταση στη ροκ μουσική, χαρίζοντας της μια θέση στο πάνθεον των ροκ ειδώλων και εμπνέοντας τις μελλοντικές γενιές γυναικών ρόκερ.

Taylor Swift

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Η Taylor Swift έχει γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες και συνθέτες της γενιάς της, με μια σειρά από επιτυχίες και βραβεία Grammy στο όνομά της. Από country σε pop, εξελίσσεται συνεχώς ως καλλιτέχνης, αιχμαλωτίζοντας τις καρδιές των θαυμαστών σε όλο τον κόσμο με τους ειλικρινείς στίχους και τις πιασάρικες μελωδίες της.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές γυναίκες που έχουν επηρεάσει τη μουσική παγκοσμίως με το ταλέντο, τον πρωτοποριακό ήχο και το σθένος τους. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε και να τιμούμε τις επιδράσεις τους στη μουσική βιομηχανία και να συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε από την ποικιλία και τον πλούτο της μουσικής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
11 / position1: 82 / position2: 4431
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb