The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Ο ναυαγός που σώθηκε επειδή φορούσε ρολόι

Ένα πραγματικό θαύμα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 05, 2024

Ο ναυαγός που σώθηκε επειδή φορούσε ρολόι
pexels

Η στιγμή που εγκαταλείπεις κάθε ελπίδα για να σωθείς, που παραδίδεις το πνεύμα σου και το σώμα σου, είναι από αυτές που δεν περιγράφονται με λέξεις, και μπορείς να καταλάβεις μόνο αν το έχεις ζήσει.

Ένας ναυαγός από τη Νέα Ζηλανδία μπορεί να ισχυρίζεται ότι ζει από θαύμα. Όταν βγήκε για ψάρεμα με το σκάφος του, για άγνωστο ακόμα λόγο, βρέθηκε στη θάλασσα.

Το σκάφος είχε ύψος 12 μέτρα και στη βόλτα για ψάρεμα ήταν ολομόναχος.

Όταν βρέθηκε στη θάλασσα, προσπάθησε να κολυμπήσει όμως τα ρεύματα τον μετέφεραν σε κατεύθυνση αντίθετη από τη στεριά.

Κάποια στιγμή εξουθενωμένος και με τη θερμοκρασία του σώματός του να έχει πέσει κατά πολύ, εγκαταλείπει κάθε ελπίδα να μπορέσει να μείνει στη ζωή.

Μάλιστα στη τελευταίες στιγμές που είχε τις αισθήσεις του, θυμάται να τον πλησιάζει καρχαρίας, αλλά τον μύρισε απλά και άλλαξε κατεύθυνση.

Όταν ξημέρωσε, η αντάνακλαση από το ρολόι του έπεσε στα μάτια 3 ψαράδων, που κινήθηκαν προς το μέρος του και τον τράβηξαν στη βάρκα τους.

Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο στην πόλη Whangamatā στη χερσόνησο Coromandel.

Εκει του προσθέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες για υποθερμία και εξάντληση.

Η Αστυνομία δήλωσε πως «είναι ένα θαύμα που είναι ακόμη ζωντανός μετά απ’ όλα όσα πέρασε».

«Χωρίς τις γρήγορες ενέργειες των τριών ψαράδων που τον ανέσυραν, αυτό σίγουρα θα είχε τραγική κατάληξη… έκαναν εξαιρετική δουλειά και χωρίς αμφιβολία έσωσαν τη ζωή αυτού του ανθρώπου» συμπλήρωσε.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb