The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Ελπιδοφόρα μηνύματα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΔΕΚ 19, 2023

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική
pexels

Κάθε μέρα που περνάει η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και όλων των σύγχρονων εργαλείων που διαθέτουν οι ερευνητές, βρισκόμαστε πιο κοντά στην αντιμετώπιση ασθενειων που ως τώρα στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές.

Μέσα στο επόμενο έτος οι ερευνητές θα ανακοινώσουν ελπιδοφόρα μηνύματα στην αντιμετώπιση ασθενειών που ταλαιπωρούν εκατομμύρια συνανθρώπους μας.

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την 3η αιτία θανάτου στη χώρα μας αλλά και κυριότερη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως.

Οπως σημειώνει ο επίτιμος καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Nottingham του Ηνωμένου Βασιλείου τα τρία τέταρτα των καρκίνων του πνεύμονα διαγιγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο, κάτι που στοιχίζε γιατί τις περισσότερες φορές που βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο είναι θεραπεύσιμος.

Σε δείγμα 150.000 ανθρώπων δοκιμάζεται η τεχνητη νοημοσύνη στην καλύτερη διαγνωση και την πιο έγκαιρη, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά προς το παρόν.

Εάν τα αποτελέσματα που αναμένονται τον ερχόμενο Ιούλιο επιβεβαιώσουν τα οφέλη, τότε εκτιμάται πως ο χρόνος διάγνωσης μπορεί να μειωθεί έως και 50%.

Δεύτερη ελπιδοφόρα έρευνα που είναι προ των πυλών να ανακοινωθεί είναι η  έρευνα VERVE – 100. Ένας στους 300 γεννιέται με με οικογενή υπερχοληστερολαιμία – την πιο συχνή γενετική διαταραχή του μεταβολισμού.

Οφείλεται σε κάποιο ελαττωματικό γονίδιο που κληρονομεί κάποιος από τους γονείς του με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο οργανισμός να απομακρύνει την «κακή» (LDL) χοληστερόλη που κυκλοφορεί στο αίμα.

Κάτι που οδηγεί σε σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα και σε πρόωρο θάνατο.

Η έρευνα VERVE – 100 στοχεύει να αδρανοποιήσει το ελαττωματικό αυτό γονίδιο (PCSK9) στο ήπαρ ρίχνοντας την LDL. Κάτι που όπως επισημαίνουν οι γιατροί θα σώσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb