The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Entertainment

Το Netflix έδωσε για πρώτη φορά στοιχεία τηλεθέασης: Ποιες ταινίες και σειρές σαρώνουν

Το Netflix έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα στοιχεία για την τηλεθέαση του 99% των τίτλων του


Δημοσίευση ΔΕΚ 13, 2023

Το Netflix έδωσε για πρώτη φορά στοιχεία τηλεθέασης: Ποιες ταινίες και σειρές σαρώνουν
Photo by Mollie Sivaram on Unsplash

Το Netflix έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα στοιχεία για την τηλεθέαση του 99% των τίτλων του. Η έκθεση «What We Watched» έδειξε ότι το 55% της τηλεθέασης του Netflix προήλθε από πρωτότυπες ταινίες και σειρές και το 45% από τίτλους με άδεια χρήσης. Παράλληλα παρέχει στοιχεία για 18.000 τίτλους με βάση τον αριθμό των ωρών προβολής μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα δημοσιεύει πλέον την έκθεση κάθε έξι μήνες.

Ποιες σειρές ή ταινίες παίρνουν την πρωτιά;

Οι χρήστες σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν το «The Night Agent» για 812 εκατ. ώρες, καθιστώντας το πολιτικό θρίλερ την πιο δημοφιλή σειρά του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Σε περίοπτη θέση στη λίστα βρέθηκαν οι σειρές Ginny and Georgia, Gilmore Girls, Seinfeld, Friends και The Office. Ενώ το Mother, όπου πρωταγωνιστεί η Τζένιφερ Λόπεζ, ήταν η ταινία με τις περισσότερες ώρες (249 εκατ.) παρακολούθησης.

Οι επικριτές του Netflix

Δεν είναι λίγες οι φορές που η παγκόσμια πλατφόρμα έχει επικριθεί για το γεγονός ότι δεν είναι διαφανής σχετικά με το πώς αποδίδει το περιεχόμενο στην πλατφόρμα του. Μάλιστα, η κριτική αυτή αποτέλεσε κεντρικό θέμα στις φετινές απεργίες του Χόλιγουντ, οι οποίες παρέλυσαν την κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία για αρκετούς μήνες. Οι ηθοποιοί και οι συγγραφείς ζητούσαν υψηλότερα πνευματικά δικαιώματα για τις εκπομπές που είχαν καλές επιδόσεις στις πλατφόρμες streaming.

Σε τηλεδιάσκεψη, ο συνδιευθύνων σύμβουλος Τεντ Σαράντος αναγνώρισε ότι η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τη δημοφιλία του περιεχομένου είχε οδηγήσει σε δυσπιστία την κοινότητα των δημιουργών. Πρόσθεσε ότι το Netflix είχε κρατήσει τα δεδομένα των θεατών του ιδιωτικά όσο έχτιζε την επιχείρηση, ώστε να μπορεί να πειραματιστεί χωρίς να δίνει κρίσιμες πληροφορίες σε πιθανούς ανταγωνιστές.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για το Netflix και τη βιομηχανία μας», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog της.

Η κοινότητα του Χόλιγουντ βασίζεται στα στοιχεία τηλεθέασης της εταιρείας Nielsen, που δημοσιεύονται ετησίως, για την παραδοσιακή τηλεόραση.

[ΠΗΓΗ]
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb