The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Σήμερα στη Μουσική: Η Whitney Houston ανεβαίνει στο No.1 με το best ‑ seller soundtrack όλων των εποχών

Παρέμεινε στην κορυφή για 20 εβδομάδες

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΔΕΚ 12, 2023

Σήμερα στη Μουσική: Η Whitney Houston ανεβαίνει στο No.1 με το best ‑ seller soundtrack όλων των εποχών
@Billboard

Ήταν μια καλή μέρα για την ίδια και μια κακή για τους Bee Gees. Η Whitney Houston ανέβηκε στο No.1 των charts με το soundtrack της ταινίας «The Bodyguard», οπού θα παρέμεινε για 20 εβδομάδες, ενώ συνολικά παρέμεινε στο Top 200 για 141 εβδομάδες.

Αυτό έγινε στις 12 Δεκεμβρίου του 1992. Τότε ξεκίνησαν οι πωλήσεις του soundtrack που πέρασαν γρήγορα εκείνο του «Saturday Night Fever» και ακόμα και σήμερα βρίσκεται στην κορυφή των soundtrack με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας φτάσει τα 45 εκατομμύρια.

Το κλειδί για να βρεθεί στο No.1 πάντως ήταν η κυκλοφορία του πρώτου single που περιέχεται σε αυτό, το οποίο δεν ήταν άλλο από την διασκευή του τραγουδιού της Dolly Parton, «I Will Always Love You», με την αιθέρια φωνή της Houston να του δίνει έναν άλλον τόνο. Μάλιστα το τραγούδι μπήκε στον δίσκο τελευταία στιγμή, αφού δεν ήταν στον αρχικό προγραμματισμό.

Το Soundtrack, το οποίο κέρδισε τελικά τρία βραβεία Grammy, είχε ακόμα δυο single που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Το πρώτο ήταν το «I Have Nothing» και το δεύτερο το «I’m Every Woman».

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb