The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Η χώρα που τα βάζει με τη βιομηχανία του γρήγορου ρούχου

Πως και γιατί το κάνει

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 13, 2023

Η χώρα που τα βάζει με τη βιομηχανία του γρήγορου ρούχου
φωτό αρχείου, Pexels

Μεγάλες αλυσίδες ρούχων με πολύ χαμηλό κόστος, όπου συνήθως η ποιότητα δεν είναι καλή, και η φθορά του ρούχου έρχεται γρήγορα ευθύνονται για μια τεράστια σπάταλη πόρων και για περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Κάθε χρόνο στη Γαλλία πετιούνται στις χωματερές 700.000 τόνοι ρούχων. Την αποκάλυψη έκανε η  υφυπουργός Οικολογίας της Γαλλίας, Μπερανζέρ Κουγιάρ.

Οι Γάλλοι είτε πετούν τα ρούχα τους χωρίς να σκέφτονται το κόστος αντικατάστασης, λόγω των χαμηλών τιμών, είτε οι ίδιες οι εταιρείες τα ξεφορτώνονται για να ανεβάσουν τις τιμές και να αλλάξει τη κολεξιόν.

Η κυβέρνηση στη Γαλλία θέλει να επιστρέψουν στο καλύτερης ποιότητας ρούχο, και στην επιδιόρθωση αυτών, αφού θα χρηματοδοτήσει τους ράφτες και όσους επδιορθώνουν υποδήματα.

7 ευρώ θα δίνουν στους επαγγελματίες για κάθε ζευγάρι παπουτσιών, ενώ για τα ρούχα θα δίνει από 10 εώς 25 ευρώ, ανάλογα την επιδιόρθωση που χρειάζεται.

Φυσικά η βιομηχανία ρούχου στρέφεται εναντίον αυτής της απόφασης, αφού απειλούνται θέσεις εργασίας, ενώ κατηγορεί το υπουργείο για πέταμα χρημάτων.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb