The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Οι δέκα χώρες που οι γυναίκες ψάχνουν να ταξιδέψουν μόνες

Τι ψάχνουν περισσότερο στο διαδίκτυο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 30, 2023

Οι δέκα χώρες που οι γυναίκες ψάχνουν να ταξιδέψουν μόνες
Φωτογραφία από Maria Helena Mazuroski

Οι ειδικοί στα ταξίδια και τη φιλοξενία στην Accor προβλέπουν αύξηση των γυναικών που ταξιδεύουν μόνες τους μέσα στην επόμενη διετία. Μόνο για το 2023, η αύξηση των αναζητήσεων για "μοναχικά" ταξίδια αγγίζει το 5000%.

Η πανδημία φαίνεται πως άλλαξε και τις ταξιωτικές μας συνήθειες, αφού πλέον οι σόλο ταξιδιώτες είναι περισσότεροι από ποτέ. Η αίσθηση ότι τα πάντα μπορεί να ανατραπούν έδωσε μια ώθηση στον κόσμο να πραγματοποιήσει στόχους που έβαζε πάντα σε αναμονή. Έτσι προέκυψαν οι μοναχικοί ταξιδιώτες που δεν περιμένουν όλα να προγραμματιστούν άριστα για να μπούνε σε ένα αεροπλάνο...

Οι γυναίκες επιλέγουν προορισμούς με κριτήριο πρώτον την ασφάλεια, τις εικόνες, τις γεύσεις, αλλά και την νυχτερινή διασκέδαση, ενώ φαίνεται πως οι τιμές δεν είναι εμπόδιο για όσους έχουν πάρει απόφαση να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο.

Μέσα από τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο βρέθηκε η δεκάδα με τους προορισμούς που επιλέγουν οι γυναίκες όταν θέλουν να ταξιδέψουν μόνες.

Πρώτη στις προτιμήσεις έρχεται η Ισλανδία με 3.000.000 γυναίκες να ψάχνουν πληροφορίες για αυτήν μηνιαίως. Η χαμηλή εγκληματικότητα και οι δραστηριότητες στην ύπαιθρο φαίνεται πως κερδίζουν τον γυναικείο πληθυσμό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Iceland (@visit_iceland)

Δεύτερη έρχεται η Ιταλία, με 1.900.000 γυναίκες να ψάχνουν πως θα φτάσουν στη πανέμορφη χώρα της Μεσογείου. Κυρίως τουρίστριες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά ενδιαφέρονται για τα μοναχικά ταξίδια και αυτό που τις ελκύει είναι η νυχτερινή ζωή, το κλίμα και οι γεύσεις που τόσο διαφημίζονται μέσα από τις ταινίες που προβάλλονται στις χώρες τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vânia Nunes | Travel (@vanialopesnunes)

Η έκπληξη έρχεται από την Ιαπωνία που καταλαμβάνει την 3η θέση στις προτιμήσεις των γυναικών, κυρίως για τις περίεργες συνήθειες των Ιαπώνων αλλά και για την αίσθηση ασφάλειας που νιώθουν για να κυκλοφορήσουν μόνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Japan International (@visitjapanjp)

Οι υπόλοιπες χώρες που κλείνουν τη δεκάδα είναι η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σιγκαπούρη, η Νέα Ζηλανδία, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία και η Αυστραλία.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb