The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Σήμερα έμαθα: Τι προκαλεί τις λευκές κηλίδες στα νύχια μας;

Τις περισσότερες φορές αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΜΑΡ 20, 2023

Σήμερα έμαθα: Τι προκαλεί τις λευκές κηλίδες στα νύχια μας;
@realsimple.com

Πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει μικρές κηλίδες στα νύχια σας, που δεν ξέρετε γιατί δημιουργήθηκαν. Τις περισσότερες φορές, πάντως, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Συνήθως, αυτά τα σημάδια δημιουργούνται από τραυματισμό του νυχιού. Δεν χρειάζεται να είναι σοβαρός τραυματισμός, όπως το να κλείσεις το δάχτυλό σου στην πόρτα του αυτοκινήτου, αν και σε αυτή την περίπτωση θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα. Ακόμα και μικρά πράγματα, όπως υπερβολικό χτύπημα των δακτύλων στο τραπέζι ή υπερβολικό μάσημα των νυχιών, μπορούν να είναι η αιτία για να εμφανιστούν.

Σχηματίζονται στη βάση του νυχιού και ύστερα ανεβαίνουν όσο μεγαλώνει το νύχι. Οπότε όταν το παρατηρήσετε, το πιο πιθανό είναι να έχετε ξεχάσει τον τρόπο που προκλήθηκε η λευκή αυτή η κηλίδα, εκτός κι αν είναι κάτι αρκετά σοβαρό.

Υπάρχουν βέβαια και φορές που υπάρχουν άλλοι λόγοι. Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου μπορεί να είναι μια αιτία, όπως και η μαλάρια, η νόσος του Χότζκιν ή η δρεπανοκυτταρική αναιμία, ωστόσο αυτές είναι πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Οι συγγραφείς ενός πολύ εξειδικευμένου βιβλίου που ονομάζεται The Nails in Disease σημειώνουν ότι η πλειονότητα των συγκεκριμένων περιπτώσεων δεν έχει πραγματική αιτία.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τύποι λευκονυχίας που θα πρέπει να σας απασχολούν, όπως το leukonychia totalis, δηλαδή όταν ολόκληρο το νύχι έχει γίνει λευκό. Σε αυτή την περίπτωση, θέλετε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, καθώς τα εντελώς λευκά νύχια μπορεί να προμηνύουν πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb