The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Σήμερα έμαθα: Που είναι τα δυο μεγαλύτερα αδέρφια του Κιμ Γιονγκ Ουν;

Το παρασκήνιο των Κιμ της Βορείου Κορέας

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 16, 2023

Σήμερα έμαθα: Που είναι τα δυο μεγαλύτερα αδέρφια του Κιμ Γιονγκ Ουν;
@AFP

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο μικρότερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ, και έχει δυο μεγαλύτερους αδερφούς οι οποίοι μπορεί να είχαν κληρονομικό δικαίωμα στην κεφαλή της χώρας, αλλά τελικά ο μικρότερος επικράτησε, όπως είχε κάνει άλλωστε και ο πατέρας του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ απέκτησε τρεις γιους και δυο κόρες. Ο μεγαλύτερος γιος ήταν ο Κιμ Γιονγκ Ναμ. Ο οποίος από το 1994 μέχρι και το 2001, όταν δηλαδή ήταν 30 ετών, θεωρούνταν ο διάδοχος του πατέρα του. Αλλά φαίνεται πως έχασε την εύνοια του πατέρα του, όταν ντρόπιασε το καθεστώς, με την αποτυχημένη προσπάθειά του να επισκεφτεί την Disneyland στο Τόκιο με ψεύτικο διαβατήριο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ εξορίστηκε από τη Βόρεια Κορέα και αρχικά πήγε στο Μακάου, από όπου ασκούσε κριτική στο καθεστώς από καιρό σε καιρό. Ο μικρότερος από τους αδερφούς ανέβηκε στην εξουσία και εκείνος βρισκόταν μεταξύ Κίνας και Μακάου. Εξέδωσε ένα βιβλίο για τη σχέση του με τον πατέρα του και φαίνεται όλα να πήγαιναν καλά.

Μέχρι που τον Φεβρουάριο του 2017, δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, με μια συνθετική χημική ουσία, ιδιαίτερα τοξική. Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι δολοφονήθηκε από τον αδερφό του, αφού τέσσερις Βορειοκορεάτες έφυγαν από το αεροδρόμιο αμέσως μετά το περιστατικό, επιστρέφοντας στην Πιονγιάνγκ.

Ο άλλος αδερφός του, ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, είναι έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Ωστόσο ο πατέρας του πίστευε ότι δεν κάνει για διάδοχος και τον παρομοίαζε με μικρό κορίτσι. Και αυτό επιβεβαιώθηκε το 2009.

Από ότι φαίνεται ο Κιμ Γιονγκ Τσολ είναι λάτρης του Eric Clapton. Εθεάθη σε μια συναυλία του στη Σιγκαπούρη λίγο πριν τον θάνατο του πατέρα του το 2011. Το 2015, εθεάθη ξανά σε δυο συνεχόμενες συναυλίες του Eric Clapton στο Λονδίνο αυτή τη φορά.

Ήταν εκείνος που ηγήθηκε της αποστολής ώστε να συλληφθεί ο θείος του και από τότε έχει έναν διευρυμένο ρόλο στο καθεστώς της χώρας. Ωστόσο δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την πολιτική και προτιμά να παίζει κιθάρα σε ένα συγκρότημα που έχει φτιάξει στην Πιονγιανγκ.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb