The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Shows

Ταινίες της εβδομάδας: Το ντεμπούτο του Βασίλη Κατσούπη και η 6η ταινία του Scream

Inside – Scream VI - Η Εξαφάνιση του Προέδρου - Τελετουργία Θανάτου - Αρκούδες δεν Υπάρχουν - Αντιγόνη - Οι Μούμιες

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 08, 2023

Ταινίες της εβδομάδας: Το ντεμπούτο του Βασίλη Κατσούπη και η 6η ταινία του Scream
@Wolfgang Ennenbach / Focus Featu

Inside

του Βασίλη Κατσούπη. Με τους Γουίλεμ Νταφόε.

Δραματική 2023, Ελλάδα - Ην. Βασίλειο - Γερμανία - Βέλγιο - Ελβετία 106’

Η αγωνιώδης ιστορία ενός κλέφτη έργων τέχνης ο οποίος παγιδεύεται σε ένα hi-tech ρετιρέ ενός κτιρίου της Νέας Υόρκης, αφού η διάρρηξη που επιχείρησε δεν εξελίσσεται όπως είχε σχεδιαστεί. Κλειδωμένος λοιπόν μέσα στο πολυτελές διαμέρισμα, περιτριγυρισμένος από ανεκτίμητα έργα τέχνης, πρέπει να επιστρατεύσει όλη την οξυδέρκεια και την εφευρετικότητά του προκειμένου να επιβιώσει στο πέρασμα του χρόνου.

Scream VI

των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν & Τάιλερ Τζίλετ. Με τους Μελίσα Μπαρέρα, Τζάσμιν Σαβόι Μπράουν, Μέισον Γκούντινγκ, Τζένα Ορτέγκα, Χέιντεν Πανετιέρ, Κόρτνεϊ Κοξ.

Τρόμου 2023, ΗΠΑ 123’

Oι 4 επιζήσαντες των φόνων του Ghostface αφήνουν πίσως τους το Γούντσμπορο και ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο...

Η Εξαφάνιση του Προέδρου (Le Tigre et le President)

του Ζαν-Μαρκ Περφίτ. Με τους Ζακ Γκαμπλέν, Αντρέ Ντισολιέ, Ανά Μουγκλαλίς.

Κωμωδία 2022, Γαλλία - Βέλγιο 98

1920. Ενάντια σε κάθε πιθανότητα, ο Πολ Ντεσανέλ, ένας ιδεαλιστής άγνωστος στο ευρύ κοινο, εκλέγεται Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Τα πρώτα του βήματα στην εξουσία είναι εντυπωσιακά, κάνοντας μερικές τολμηρές προτάσεις: κατάργηση της θανατικής ποινής, δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες,! Όμως, ο κυνισμός του πολιτικού κόσμου, τα θεσμικά παιχνίδια και η αγριότητα των ΜΜΕ βρίσκονται απέναντί του. Ένα βράδυ, πέφτει από το τρένο και εξαφανίζεται... Όλος ο κόσμος αναρωτιέται: Τι απέγινε ο Γάλλος Πρόεδρος;

Τελετουργία Θανάτου (Ritual Killer)

του Τζορτζ Γκάλο. Με τους Μόργκαν Φρίμαν, Κόουλ Χάουζερ, Πίτερ Στορμάρε, Βέρνον Ντέιβις.

Θρίλερ 2023, ΗΠΑ 92’

Μην μπορώντας να ξεπεράσει τον θάνατο της κόρης του, ο ντετέκτιβ Μπόιντ ταξιδεύει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη στα ίχνη ενός κατά συρροή δολοφόνου, που σκοτώνει τα θύματα του με μία απάνθρωπη και αποτρόπαια τελετουργία μαύρης μαγείας. Ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει είναι ο καθηγητής Μάκλς, ένας ανθρωπολόγος που κρύβει ένα ανείπωτο μυστικό. Η γραμμή ανάμεσα στη λογική και την παράνοια λεπταίνει καθώς ο Μπόιντ βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον κόσμο του νοσηρού δολοφόνου.

Αρκούδες δεν Υπάρχουν (No Bears)

του Τζαφάρ Παναχί. Με τους Τζαφάρ Παναχί, Μίνα Καβανί, Nάσερ Χασεμι.

Δραματική 2022, Ιράν 106’

Στην ταινία, όπως και σε πολλά πρόσφατα έργα του, ο Παναχί υποδύεται μια δραματοποιημένη εκδοχή του εαυτού του, έναν κινηματογραφιστή που προσπαθεί να σκηνοθετήσει μια ταινία στην Τουρκία και ο οποίος αναγκάζεται να παραμείνει σε ένα ιρανικό χωριό κοντά στα σύνορα. Ενώ οι ηθοποιοί του ερμηνεύουν τη δική τους ιστορία απόπειρας διαφυγής στην Ευρώπη, ο Παναχί βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δυσπιστία και τις τοπικές παραδόσεις στο χωριό όπου διαμένει.

Αντιγόνη (Antigone)

της Σοφί Ντεράπ. Με τους Ναεμά Ριτσί, Νουρ Μπεκιριά, Ραβάδ Ελ-Ζεΐν, Ρασιντά Ουσαντά.

Δραματική 2019, Καναδάς 109’

Η Αντιγόνη, άριστη μαθήτρια και πρότυπο πολίτη, παραβαίνει τον νόμο, βοηθώντας τον αδερφό της να δραπετεύσει από τη φυλακή. Καθώς ο κλοιός στενεύει διαρκώς γύρω της, αυτή ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στις αρχές: την αστυνομία, τη δικαιοσύνη, το σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και στον πατέρα του φίλου της, του Αίμονα. Η σθεναρή άρνηση της Αντιγόνης να συμβιβαστεί και να καταπνίξει το προσωπικό περί δικαίου αίσθημα κερδίζει την υποστήριξη των συνομηλίκων της, οι οποίοι κινητοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πολύχρωμες διαδηλώσεις. Απορρίπτοντας μια πρόταση που θα εξασφάλιζε το δικό της μέλλον, η Αντιγόνη επιλέγει την αγάπη και την αφοσίωση στην οικογένειά της, μια οικογένεια μεταναστών.

Οι Μούμιες (Mummies)

του Χουάν Χεσούς Γκαρσία Γκαλότσα. Με τις φωνές των Πηνελόπης Σκαλκώτου, Βασίλη Παπαστάθη, Θανάση Κουρλαμπά, Γιώτα Μηλίτση, Κωνσταντίνο Ρεπάνη, Τάσο Τζιβίσκο, Πέτρο Δαμουλή, Βαγγέλη Στρατηγάκο.

Animation 2023, Ισπανία 88’

Τρεις αρχαίες μούμιες ζουν σε μία μυστική υπόγεια πόλη, κρυμμένη στη σύγχρονη Αίγυπτο. Η παρέα αποτελείται από μία πριγκίπισσα, έναν πρώην αρματοδρόμο, τον μικρό του αδελφό και ένα ήμερο κροκοδειλάκι. Μία σειρά από ατυχή περιστατικά θα οδηγήσει τις μούμιες στο σύγχρονο Λονδίνο, όπου θα ζήσουν ξεκαρδιστικές και θεότρελες περιπέτειες στην προσπάθεια τους να ανακτήσουν ένα αρχαίο δαχτυλίδι που είχε κλέψει ο φιλόδοξος αρχαιολόγος Λόρδος Κάρναμπι.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb