The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Τι είναι η «τρομοκρατία του σούσι» που έχει αναστατώσει την Ιαπωνία

Ένα υγειονομικό σκάνδαλο θέτει σε κίνδυνο μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες στην Ιαπωνία

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 11, 2023

Τι είναι η «τρομοκρατία του σούσι» που έχει αναστατώσει την Ιαπωνία
Φωτογραφία από Pixabay

Μια από τις αγαπημένες συνήθειες των Ιαπώνων, αλλά και ενός μεγάλου μέρους στον δυτικό κόσμο που έχει αντιγράψει αυτή τη συνήθεια κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Μιλάμε για τα Καϊτενσούσι, τα περίφημα εστιατόρια με τον περιστρεφόμενο ιμάντα, όπου ο πελάτες μπορούν να παίρνουν απευθείας τα πιάτα τους.

Αφορμή είναι κάποια βίντεο που κατέκλυσαν τα social media και έγιναν αμέσως viral, με εκατομμύρια θεατές, όπου κάποιοι "σαμποτάρουν" τα πιάτα στα Καϊτενσούσι.

Σε ένα βίντεο, το οποίο είχε 3 εκατομμύρια προβολές, ένας νεαρός φαίνεται να γλείφει το στόμιο μιας κοινής σος σόγιας κι έπειτα το χείλος ενός φλιτζανιού τσαγιού το οποίο τοποθετεί επίτηδες προς χρήση. Άλλα βίντεο έδειχναν πελάτες να χώνουν αποτσίγαρο σε βάζο με τζίντζερ τουρσί, άλλοι να πασαλείβουν γουασάμπι πάνω στα φαγητά ή να τα ψεκάζουν με αντισηπτικά. Ενώ το πιο σοκαριστικό ήταν ένα βίντεο όπου έριχναν επικίνδυνα φάρμακα μέσα στα πιάτα, φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε υγιείς καταναλωτές.

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ της Ιαπωνίας και έχει προκαλέσει κατακραυγή στα social media, θέτοντας σοβαρές αμφιβολίες για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων στα διάσημα hi – tech εστιατόρια. Πλέον οι ιδιοκτήτες των Καϊτενσούσι προσπαθούν να αποκαταστήσουν το όνομά τους, εξετάζοντας ακόμα και την κατάργηση της περιστρεφόμενης μπάρας.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα διάσημα εστιατόρια, σε δηλώσεις στon Guardian, ανακοίνωσε πως η λειτουργία του ιμάντα ανασταλλέται προσωρινά, χωρίς να αποκλείει και την οριστική διακοπή αυτού του στυλ σερβιρίσματος.

Κάτι που απαιτεί χρόνο και προσλήψεις αφού εξαιτίας του ιμάντα είχαν χάσει αρκετοί σερβιτόροι την εργασία τους.

Τα συγκεκριμένα εστιατόρια έχουν τζίρο 5,5 δις δολαρίων παγκοσμίως.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb