The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Entertainment

Wu ‑ Tang Clan: Το hip hop σε μια σειρά που ξεπερνά τον εαυτό της

Αποτυπώνει την ατμόσφαιρα μιας εποχής

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 09, 2023

Wu ‑ Tang Clan: Το hip hop σε μια σειρά που ξεπερνά τον εαυτό της
@Hulu

Οι Wu-Tang Clan είναι ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα της hip hop όλων των εποχών. Η μουσική τους ήταν λίγο πιο σκληρή, αλλά αρκετά ελκυστική για το κοινό, ώστε να δημιουργηθεί μια φανατική βάση, που εν τέλει οδήγησε και στο τεράστιο merchandising των ρούχων με το γνωστό σήμα.

 Η ιστορία της δημιουργίας αυτού του πολυπληθούς συγκροτήματος θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Και ο RZA, που αρκετά χρόνια τώρα ασχολείται με τη σκηνοθεσία, αποφάσισε να τη μετατρέψει σε σειρά με τίτλο Wu-Tang: An American Saga (την οποία μπορείτε να δείτε στο Disney+), εξηγώντας πως ο ίδιος προσπάθησε να συμμαζέψει καμιά δωδεκαριά άτομα, που βρίσκονταν μεταξύ hip hop και παρανομίας, ώστε να γίνουν ένα από τα πιο εμπορικά συγκροτήματα του είδους μέχρι και σήμερα.

Αυτό ακριβώς μας δείχνει η σειρά λοιπόν, ένα success story που ξεκίνησε από τους δρόμους της Νέας Υόρκης και έφτασε μια σειρά από ανθρώπους που μάλλον η ζωή τους ήταν αρνητικά προδιαγεγραμμένη, να κατακτήσουν την κορυφή. Κι επειδή ο RZA ή αλλιώς Bobby Diggs ήταν εκεί, δεν θα μπορούσαν τα πράγματα να μην έχουν μεγάλη πιστότητα και αληθοφάνεια.

Δεν λέει βέβαια, ούτε εμείς, ότι τα πράγματα έγιναν ακριβώς έτσι, αλλά ακόμα και τα φανταστικά πράγματα που εισβάλλουν για να δραματοποιηθεί όσο περισσότερο γίνεται η σειρά, είναι προσεκτικά επιλεγμένα και δεν προκαλούν αντίδραση ή υπερβολικές καταστάσεις.

Μέσα σε τρεις σεζόν, η ιστορία τον Wu-Tang Clan (που θα έρθουν το καλοκαίρι στην Αθήνα) ξεδιπλώνεται σε όλες τις καλές και κακές στιγμές της, σε μια σειρά που εν τέλει προσφέρει περισσότερα από όσα περιμέναμε, και αυτό είναι δύσκολο καθώς οι προσδοκίες ήταν ήδη μεγάλες. Το ότι κατάφερε λοιπόν να ξεπεράσει τον εαυτό της, τη μετατρέπει αυτόματα σε μια εξαιρετική επιλογή που αποτυπώνει την ατμόσφαιρα μιας εποχής, ακόμα και γι’ αυτούς που δεν αγαπούν το hip hop.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb