The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Entertainment

Poker Face: Μια από τις καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις αυτή τη στιγμή

Σύγχρονο και old school ταυτόχρονα

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΦΕΒ 16, 2023

Poker Face: Μια από τις καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις αυτή τη στιγμή
@imdb.com

O Rian Johnson γνωστός από τις ταινίες Knives Out και Glass Onion, είναι λάτρης του είδους «βρες ποιος το έκανε». Και το κάνει με έναν τρόπο σύγχρονο αλλά και old school ταυτόχρονα. Τώρα που αποφάσισε να γίνει και δημιουργός μιας σειράς, επέλεξε να τιμήσει αυτό το είδος δεόντως.

Ήρωας της σειράς του με τίτλο Poker Face, δεν είναι κάποιος δαιμόνιος ντετέκτιβ, αλλά μια γυναίκα που έχει μια σχεδόν υπερφυσική δύναμη: μπορεί να αντιληφθεί ανά πάσα στιγμή, ποιος λέει ψέματα. Στο παρελθόν το χρησιμοποίησε προς όφελός της και αυτό την έβαλε σε μπελάδες. Εξού και το σεναριακό εύρημα που την θέλει να κινείται συνεχώς και να ζει ουσιαστικά στο αυτοκίνητο της και γυρνάει από πόλη σε πόλη όπου μπλέκεται σε διάφορες καταστάσεις δολοφονιών, που δεν μπορεί να τις αφήσει χωρίς λύση.

Και εδώ ο Johnson μπλέκει το σύγχρονο με το old school, αφού η σειρά είναι ξεκάθαρα σύγχρονη αλλά ακολουθώντας μια παλαιότερη πρακτική: είναι procedural, δηλαδή τα επεισόδια είναι αυτοτελή. Μπορεί ο κεντρικός χαρακτήρας της εξαιρετικής για ακόμα μια φορά Natasha Lyonne, να είναι σταθερός, αλλά η τοποθεσία, η υπόθεση, το έγκλημα και η λύση του είναι διαφορετικά σε κάθε επεισόδιο. Και λύνονται όλα μέσα σε λιγότερο από μια ώρα.

Κάθε επεισόδιο δεν πέφτει στην παγίδα ούτε της επανάληψης, ούτε της προβλεψιμότητας. Όταν δεις τα τέσσερα πρώτα επεισόδια μαζεμένα, θα περιμένεις με ανυπομονησία κάθε Σάββατο στην Cosmote TV, για το επόμενο case of the week της Charlie. Που μπορεί να μην είναι όλη η σειρά, αλλά την κρατάει σε πολύ υψηλά επίπεδα με τη φυσικότητά της και τη ζωηρή της παρουσία.

Πρόκειται πραγματικά για μια από τις καλύτερες σειρές που κυκλοφορούν εκεί έξω αυτή τη στιγμή και που θα πρέπει να δείτε. Γιατί όσο κι αν λέτε ότι, εντάξει, και να χάσω ένα δεν πειράζει, θα ανακαλύψετε ότι δεν θα θέλετε να χάσετε ούτε λεπτό.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb