The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Θρήνος στη hip ‑ hop: Πέθανε ιδρυτικό μέλος του θρυλικού και πρωτοπόρου συγκροτήματος De La Soul

O David Jolicoeur, ή αλλιώς Trugoy the Dove, πέθανε σε ηλικία 54 ετών


Δημοσίευση ΦΕΒ 13, 2023

Θρήνος στη hip ‑ hop: Πέθανε ιδρυτικό μέλος του θρυλικού και πρωτοπόρου συγκροτήματος De La Soul

O David Jolicoeur, ιδρυτικό μέλος του ραπ σχήματος De La Soul, πέθανε σε ηλικία 54 ετών.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπό τους την Κυριακή, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία.

Ήταν, ωστόσο, γνωστό πως ο Trugoy the Dove, όπως είχε γίνει γνωστός στην αρχή της καριέρας του, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Το 2018, είχαν κυκλοφορήσει μουσικό βίντεο όπου ο Jolicoeur αναφερόταν στη μάχη του με τη συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. «Είμαι έτοιμος απλά να επιστρέψω στη σκηνή», έλεγε, «μου λείπει».

Απείχε από τα φετινά βραβεία Grammy, όπου οι De La Soul τιμήθηκαν στο πλαίσιο αφιερώματος για τα αστέρια της hip - hop σκηνής τις τελευταίες πέντε δεκαετίες.

Ο Jolicoeur γεννήθηκε το 1968 στο Μπρούκλιν από γονείς από την Αϊτή και την Αμερική και μεγάλωσε στο Ίστ Μασαπίκα, μια μικρή κοινότητα στο Λονγκ Άιλαντ.

Γνώρισε τους Kevin Mercer και Vincent Mason - τα άλλα δύο μέλη των De La Soul - στο λύκειο και το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1988. Ένα από τα πρώτα demo τους τράβηξε την προσοχή ενός ντόπιου παραγωγού, του Prince Paul, και το 1989 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ - και πιο επιτυχημένο - «3 Feet High and Rising», που θεωρείται ευρέως αριστούργημα.

Από την αρχή κιόλας της καριέρας τους, διαφοροποιήθηκαν από τους συνομηλίκους τους με τα εκκεντρικά λογοπαίγνια και τα εκλεκτικά δείγματα jazz και funk, τα οποία αναδείχθηκαν σε βασικό τους χαρακτηριστικό.

Την περασμένη χρονιά είχε κυκλοφορήσει μία φωτογραφία του τρίο σε μουσικό στούντιο και υπήρξαν φήμες για νέο άλμπουμ, οι οποίες, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν.

[ΠΗΓΗ]
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb