The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Πως θα καταλάβεις ότι τα μακαρόνια είναι έτοιμα χωρίς να φας

Καμιά φορά είναι μια ζόρικη διαδικασία

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΑΝ 30, 2023

Πως θα καταλάβεις ότι τα μακαρόνια είναι έτοιμα χωρίς να φας
Photo by Karolina Kołodziejczak on Unsplash

Βάζεις τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και περιμένεις να γίνουν. Αλλά επειδή δεν ξέρεις πότε είναι έτοιμα, όλο τσιμπάς και δοκιμάζεις, και όταν είναι έτοιμα έχεις χορτάσει.

Καλό θα ήταν να μην τα δοκιμάζεις για να τεστάρεις αν είναι έτοιμα. Μπορεί να καεί η γλώσσα σου, να χορτάσεις ή να φας λίγο και να τα ξαναπετάξεις μέσα, κάτι που χαλάει τη γεύση τους.

Οι Ιταλοί σεφ, οι οποίοι μαγειρεύουν πολλά μακαρόνια ημερησίως, έχουν κάποια κόλπα για να καταλάβουν πότε είναι βρασμένα. Όπως τα παρακάτω 4:

Η συσκευασία λέει πάντα χρόνο

Κάθε εταιρεία αξιολογεί με διαφορετικό χρόνο το προϊόν της και μας προτείνει τον ιδανικό χρόνο. Εμπιστεύσου τον κατασκευαστή, εκτός αν ξέρεις απ’ έξω τη συγκεκριμένη μάρκα.

Άκου τον ήχο

Η μέθοδος αυτή θέλει εμπειρία. Βγάλε το ζυμαρικό από την κατσαρόλα και πέτα το πάνω στο πιάτο από ένα συγκεκριμένο ύψος. Αν ακουστεί κάτι σαν κρότος, τότε σημαίνει ότι τα ζυμαρικά είναι ακόμα ωμά.

Διαίσθηση

Αυτό ανήκει σε πολύ έμπειρους μάγειρες. Κάποια στιγμή, αν το κάνεις πολύ καιρό και βρεις και κάποιον να σε καθοδηγήσει, τότε θα ξέρεις περίπου μέσα σου πότε είναι έτοιμα τα μακαρόνια.

Το κόψιμο με το δάχτυλο

Βγάζεις το μακαρόνι από την κατσαρόλα και αντί να το δοκιμάσεις, το κόβεις με το δάχτυλο. Αν βρεις δυσκολία στο κόψιμο, τότε θέλει λίγο ακόμα. Υπάρχει ο κίνδυνος να καείς, οπότε μόλις το βγάλεις ριχτού λίγο νερό από τη βρύση.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb