The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Free The Nipple: Πως δημιουργήθηκε το κίνημα που ζητάει ελευθερία έκφρασης

Η τόπλες επανάσταση

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 11, 2023

Free The Nipple: Πως δημιουργήθηκε το κίνημα που ζητάει ελευθερία έκφρασης

Το Φιλελεύθερο Κόμμα στη Γερμανία, έφερε στο προσκήνιο ξανά ένα θέμα που είχε ξεχαστεί για 2-3 χρόνια, το δικαίωμα των γυναικών να μπορούν να έχουν σε κοινή θέα τις θηλές τους, με τη πρότασή τους να μπορούν να κάνουν τόπλες μπάνιο σε πισίνες.

Το δικαίωμα στο να μπορούν να δείχνουν το στήθος τους διεκδικούν οι γυναίκες παγκοσμίως με πολλές επώνυμες να τάσσονται στο πλευρό τους. Όλα ξεκίνησαν και διογκώθηκαν όταν εμφανίστηκαν τα social media που λογόκριναν όποιες φωτογραφίες είχαν ακάλυπτες τις θηλές των γυναικών.

Μάλιστα τα μέλη του κινήματος είχαν μια εύλογη απορία, πως μπορεί κάποιος να δείχνει αποκεφαλισμούς που γίνονται στη Σαουδική Αραβία, αλλά όχι το χώμα του στα social media.

Μεγάλες κινητοποιήσεις έγιναν παγκοσμίως με μια συγκλονιστική εικόνα να κάνει τον γύρο του κόσμου, όταν αστυνομικές δυνάμεις στέκονταν απέναντι σε μια γυναίκα που φορούσε ένα διάφανο φόρεμα.

Γνωστές είναι και οι γυναίκες του κινήματος Femen που δεν διστάζουν να αφήνουν ακάλυπτα τα στήθη τους μπροστά σε πολιτικούς, ιερείς και πάντα σε δημόσιο χώρο όπου υπάρχει προβολή. Πολλά από τα μέλη τους έχουν συλληφθεί και καταδικαστεί για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Το κινημα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ τις αρχές του 1990, όταν οι γυναικες ζητούσαν να έχουν το δικαίωμα να κάνουν τόπλες μπάνιο.

Επώνυμες όπως η Ριάνα, η Lady Gaga, η Κένταλ Τζένερ, η Bella Hadid η Amber Rose και η Cara Delevingn, στηρίζουν το κίνημα, ανεβάζοντας φωτογραφίες με εκτεθειμένο το στήθος τους που όμως λογοκρίνονται από τα social media.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb