The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Σήμερα έμαθα: Γιατί τα εστιατόρια σερβίρουν συνήθως δωρεάν ψωμί

Υπάρχουν αρκετές θεωρίες για αυτήν την, ας την πούμε, παράδοση

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΝΟE 25, 2022

Σήμερα έμαθα: Γιατί τα εστιατόρια σερβίρουν συνήθως δωρεάν ψωμί
Photo by Waldemar Brandt on Unsplash

Κάθε ιδιοκτήτης εστιατορίου ελπίζει πως οι πελάτες θα πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα για περισσότερα έσοδα. Ωστόσο πολλά εστιατόρια και ταβέρνες δίνουν το ψωμί δωρεάν. Κάτι που μας έκανε να το ψάξουμε γιατί είναι λίγο παράξενο.

Γιατί λοιπόν το κάνουν; Υπάρχουν αρκετές θεωρίες. Η πιο πειστική έχει να κάνει με την παράδοση. Όταν τα εστιατόρια και οι ταβέρνες σέρβιραν μόνο ένα πιάτο με ακριβά υλικά, επέτρεπαν στους πελάτες να τρώνε όσο ψωμί θέλουν ώστε να γεμίσουν τα στομάχια τους και να μην φάνε άλλο από το κοστοβόρο υλικό. Και όταν τα μενού άρχισαν να προσφέρουν περισσότερα πιάτα, οι πελάτες είχαν δεδομένο ότι το ψωμί είναι δωρεάν. Και η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Άλλοι πάλι λένε ότι οι εστιάτορες δεν θέλουν οι πελάτες να εκνευριστούν από την πείνα όσο περιμένουν τα πιάτα τους, οπότε δίνουν δωρεάν το ψωμί.

Μια ακόμα εξήγηση λέει πως το σερβίρισμα του ψωμιού επιτρέπει στα εστιατόρια να συνδυάσουν το φαγητό με τη φιλοξενία. Πάντως τα εστιατόρια αυτά δεν φαίνονται να ενδιαφέρονται ότι οι πελάτες θα χορτάσουν με το ψωμί. Αλλά θα έχετε παρατηρήσει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το ψωμί είναι άσπρο, με το λευκό αλεύρι να είναι απλός υδατάνθρακας που ίσως αυξήσει το αίσθημα της πείνας.

Τα τελευταία χρόνια αρκετά εστιατόρια πάντως έχουν σταματήσει αυτή την παράδοση, από τον φόβο της σπατάλης φαγητού αλλά και περιττής δαπάνης ψωμιού που στο τέλος δεν τρώγεται.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb