BED TALK

Τι λένε για σένα οι σeξουαλικές σου φαντασιώσεις

Λειτουργούν σαν μια πύλη στις πιο εσωτερικές επιθυμίες μας
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι λένε για σένα οι σeξουαλικές σου φαντασιώσεις
Photo by cottonbro studio

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ερωτικές μας ονειροπολήσεις παρέχουν μια υγιή διέξοδο για το άγχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωρίζατε ωστόσο ότι, σύμφωνα με ψυχολόγους σeξ και σχέσεων, οι σeξουαλικές φαντασιώσεις μας μπορούν να μας πουν πολλά και για τον εαυτό μας; Λειτουργούν σαν μια πύλη όχι μόνο στις πιο εσωτερικές επιθυμίες μας, αλλά στις προσωπικότητες, στις συναισθηματικές μας ανάγκες και στον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο.

Από τη φύση τους, οι σeξουαλικές φαντασιώσεις είναι δύσκολο να μελετηθούν επιστημονικά – σε τελική ανάλυση, είναι τόσο υποκειμενικές. 

Το 2018, ωστόσο, ο Justin Lehmiler, κοινωνικός ψυχολόγος και ερευνητής στο Ινστιτούτο Kinsey, προσπάθησε. Διεξήγαγε τη μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη μελέτη του είδους του σχετικά με το θέμα, ρωτώντας περισσότερα από 4.000 άτομα, από 18 έως 87, για τις σeξουαλικές τους σκέψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αποτέλεσμα ήταν το βιβλίο του: Tell Me What You Want: The Science of S3xual Desire and How it Can Help You Improve Your S3x Life.

Ανάμεσα στα ευρήματά του ήταν το γεγονός ότι οι ερωτικές μας φαντασιώσεις τείνουν να εμπίπτουν σε τρεις κύριες κατηγορίες: ομαδικό σeξ, ΒDΣΜ(συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας, της υποταγής και του σαδομαζοχισμού), την καινοτομία και περιπέτεια.

Μέσα σε αυτές τις ταξινομήσεις, τα πιο δημοφιλή σενάρια ήταν το τρίο, το να είσαι σκλάβος κάποιου, η δοκιμή νέων στάσεων ή το σeξ σε νέες τοποθεσίες.

Πώς η προσωπικότητά σας επηρεάζει τη φαντασία σας

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτό που ανακάλυψε επίσης ο Lehmiller ήταν ότι οι προσωπικότητες μας υπαγόρευαν συχνά τις φαντασιώσεις μας.

Πολλά από αυτά ήταν λογικά: Για παράδειγμα, οι εξωστρεφείς ήταν πιο πιθανό να έχουν φαντασιώσεις σχετικά με το ομαδικό σeξ και τη μη μονογαμία.

Οι ενσυναίσθητοι – δεν θέλουν να πληγώσουν κανέναν – έτειναν να φαντασιώνονται λιγότερο το BDΣM, την απιστία και το σeξ χωρίς συναισθήματα και ήταν πιο πιθανό να έχουν τον σύντροφό τους στις εpωτικές τους φαντασιώσεις.

Για τους ευαίσθητους, πράγματα όπως η τοποθεσία ήταν πιο σημαντικά. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να επικεντρωθούν στο πού και το πώς, ενώ οι άντρες ήταν το «με ποιον».

Στη δουλειά της ως θεραπεύτρια, η Stella Sonnenbaum ανακάλυψε ότι οι σeξουαλικές φαντασιώσεις των ανθρώπων παρέχουν συχνά την ευκαιρία να ζήσουν εναλλακτικούς ρόλους και δυναμικές σχέσεις που δεν μπορούν να βιώσουν στην πραγματική ζωή.

«Οι δυνατές και ισχυρές γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται ψηλά στην καριέρα τους, για παράδειγμα, έχουν συχνά μαζοχιστικές φαντασιώσεις», αποκαλύπτει.

«Φαίνεται ότι σeξουαλικά επιθυμούν το αντίθετο από αυτό που ζουν στην εποχή τους: να είναι υπεύθυνοι, να διαχειρίζονται ομάδες και να παίρνουν αποφάσεις. Σeξουαλικά μπορεί να επιθυμούν να κυριαρχούνται πλήρως από άλλους, όπου αναγκάζονται να αφήσουν τον έλεγχο».

Με αυτόν τον τρόπο, οι σeξουαλικές μας φαντασιώσεις, λέει η Sonnenbaum, μπορούν μερικές φορές να μας δείξουν το αντίθετο από το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας, έχοντας επομένως αυτό που αποκαλεί «θεραπευτικό ή αντισταθμιστικό στοιχείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
14 / position1: 330 / position2: 800
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb