The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Σήμερα έμαθα: Υπάρχει ένα χταπόδι με αποσπώμενο πeος

Ένα είδος όπου το θηλυκό είναι πιο ευνοημένο από το αρσενικό

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΝΟE 16, 2022

Σήμερα έμαθα: Υπάρχει ένα χταπόδι με αποσπώμενο πeος
@Julian Finn, Museums Victoria

Στη φύση συναντάς πολλά περίεργα πράγματα. Ένα από αυτά όπως έμαθα σήμερα, συμβαίνει στο χταπόδι Αργοναύτης, το οποίο έχει ένα πeος που αποσπάται από το υπόλοιπο σώμα του.

Το αρσενικό λοιπόν έχει έναν τρόπο που μοιάζει με θυσία, ούτως ώστε να γονιμοποιήσει το θηλυκό. Έχει ένα πλοκάμι που είναι μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα, το οποίο χρησιμοποιείται για να μεταφέρει σπέρμα στο θηλυκό. Εκεί αποθηκεύεται και όταν το αρσενικό εντοπίσει το θηλυκό με το οποίο θέλει να ζευγαρώσει, τότε το πλοκάμι θα αποσπαστεί από το σώμα του κατά τη διάρκεια της γονιμοποίησης. Όταν λοιπόν βρει τον κόλπο του θηλυκού θα εισαχθεί μέσα και το θηλυκό θα το αποθηκεύσει εκεί.

Τα αρσενικά δυστυχώς για αυτά, μπορούν να συνουσιαστούν μόνο μια φορά. Τα θηλυκά από την άλλη ζευγαρώνουν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Έχουν μάλιστα υπάρξει περιπτώσεις που έχουν αποθηκεύσει περισσότερα από ένα πλοκάμια στον κόλπο τους.

Τα αρσενικά είναι 600 φορές πιο ελαφριά από τα θηλυκά και 8 φορές πιο μικρά. Τα αρσενικά πεθαίνουν λίγο καιρό μετά το ζευγάρωμα, αλλά τα θηλυκά συνεχίζουν να ζουν για αρκετό περισσότερο καιρό.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb