The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Ταινίες και Μουντιάλ: Ποδόσφαιρο παντού για έναν μήνα News Room

Ταινίες για το Μουντιάλ: Pelé: Birth of a Legend

Ένας θρύλος γεννήθηκε στο Μουντιάλ του 1958

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΝΟE 17, 2022

Ταινίες για το Μουντιάλ: Pelé: Birth of a Legend
@youtube.com/Sandrew Metronome Movies

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν από τους θρυλικότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ποδοσφαιριστών οι οποίοι έφεραν περισσότερο κόσμο στο άθλημα, δημιούργησε δηλαδή περισσότερους λάτρεις του ποδοσφαίρου.

Η ζωή του είναι πάντα αντικείμενο ενδιαφέροντος, όπως και ποδοσφαιρική του καριέρα. Ξεκίνησε από τους δρόμους της Βραζιλίας, μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με βάση το Ginga, το άναρχο στιλ ποδοσφαίρου των Βραζιλιάνων που έχει πάρει στοιχεία από την επίσης βραζιλιάνικη πολεμική και χορευτική τέχνη του Καποέιρα.

Η απογοήτευση της Βραζιλίας που έχασε μέσα στον σπίτι της το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950, ήταν μεγάλη. Όπως και η εμφάνισή της στο Μουντιάλ του 1958. Ο προπονητής της στο Μουντιάλ της Σουηδίας ήταν ο Βισέντε Φέολα, ο οποίος ήθελε η Βραζιλία να αλλάξει το στιλ της σε πιο ευρωπαϊκό, μήπως και έχει διαφορετική τύχη σε αυτό το Μουντιάλ.

Ωστόσο ο Πελέ στα 17 του είχε άλλο ένστικτο. Που το έβγαλε στο γήπεδο και οδήγησε μαζί με τον Γκαρίντσα την εθνική ομάδα της χώρας του στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ταινία αυτό ακριβώς διαπραγματεύεται. Τη μεγάλη προσφορά του Πελέ στο βραζιλιάνικο αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο από εκείνο το Μουντιάλ του 1958 μέχρι και την αποχώρηση του από τα γήπεδα. Τη γέννηση του θρύλου του και την εδραίωση της Βραζιλίας ως παγκόσμιας ποδοσφαιρικής δύναμης αλλά μιας χώρας παραγωγής ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται παντού στον κόσμο, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το Ginga σήμερα μπορεί να μη χρησιμοποιείται όσο παλαιότερα, αφού ο τελευταίος που το πέρασε στην Ευρώπη ήταν ο Ροναλντίνιο, αλλά όπως βλέπουμε στην ταινία κυλάει στο αίμα των Βραζιλιάνων, είναι μέρος της κουλτούρας τους αλλά και του τρόπου που αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο. Ο Πελέ το έκανε γνωστό σε όλον τον κόσμο και χάρισε γκολ και θέαμα στην ιστορία του βασιλιά των σπορ.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb