The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Ποιο ήταν το τραγούδι που τραγούδησε για πρώτη φορά ο Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα;

Η μουσική συντροφεύει τον άνθρωπο σχεδόν παντού και το διάστημα δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΝΟE 03, 2022

Ποιο ήταν το τραγούδι που τραγούδησε για πρώτη φορά ο Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα;
@nasa.gov

Ήταν ένας από τους λιγοστούς ανθρώπους που ενσάρκωσαν ένα όνειρο που είχε ολόκληρη η ανθρωπότητα για αιώνες. Γιατί έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα το 1961. Ο Ψυχρός Πόλεμος βέβαια έφτασε και μέχρι το διάστημα, αλλά εκείνη η Τετάρτη του Πάσχα του 1961 έμεινε στην ιστορία.

Εκείνη την ημέρα ο Γκαγκάριν επιβιβάστηκε στο Βόστοκ 1 και ξεκίνησε το ιστορικό αυτό ταξίδι. Η πτήση του διήρκησε μόλις δυο ώρες, αλλά κατάφερε να φτάσει σε απόσταση 327 χιλιομέτρων από τη Γη. Πλέον μπορεί να μην κάνει μεγάλη εντύπωση αλλά το θάρρος που χρειάστηκε ο Γκαγκάριν θα πρέπει να ήταν τεράστιο. Δεν ήταν κανένας σίγουρος ότι ο άνθρωπος μπορεί να επιζήσει στο διάστημα, με τους επιστήμονες να του δίνουν πιθανότητα μόλις 5%.

Ωστόσο, ο Γκαγκάριν δεν έγινε μόνο ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα αλλά και ο πρώτος άνθρωπος που τραγούδησε στο διάστημα. Η μουσική συντροφεύει τον άνθρωπο σχεδόν παντού και το διάστημα δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Ποιο τραγούδι όμως επέλεξε ώστε να γίνει και το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε στο διάστημα; Ο Γκαγκάριν δεν προσγειώθηκε μαζί με το όχημα, αλλά πάτησε το κουμπί εκτόξευσης. Μάλλον τότε ήταν που τραγούδησε, όπως εκμυστηρεύτηκε στον Νικίτα Χρουστσώφ, το τραγούδι του Ντμίτρι Σοστακόβιτς «My Homeland Hears».

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb