The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η καταστροφική πρεμιέρα της Disney με τους γυμνούς ηθοποιούς και τις βρισιές

Κανένας δεν μπόρεσε να το προβλέψει

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 30, 2022

Η καταστροφική πρεμιέρα της Disney με τους γυμνούς ηθοποιούς και τις βρισιές
@disneyhistoryinstitute.com

Η Walt Disney βρισκόταν στα πολύ πάνω της στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Η ταινία «Snowhite and the 7 Dwarves» υπήρξε μεγάλη εμπορική επιτυχία, οπότε η εταιρεία αποφάσισε να ξοδέψει τα διπλά στην επόμενη μεγάλη της παραγωγή. Τον «Pinocchio». Ωστόσο, παρόλο που μεταγενέστερα αναδείχθηκε ως μια από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία της Disney, στην αρχή ήταν μια εμπορική αποτυχία κάνοντας ζημιά άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων (22 εκατ. δολάρια σημερινά).

Ο «Pinocchio» έκανε πρεμιέρα στις 7 Φεβρουαρίου του 1940 στη Νέα Υόρκη. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες και η Disney ήθελε μια φανταχτερή πρεμιέρα για την ταινία. Και εμπνευσμένη από την προηγούμενη ταινία, προσέλαβε 11 μικρόσωμους ηθοποιούς, για να κάτσουν πάνω από τη φωτεινή επιγραφή και να καλωσορίζουν τον κόσμο, φορώντας το κοστούμι του «Pinocchio».

Στήθηκαν εκεί από το πρωί και το μεσημέρι η παραγωγή τους πήγε φαγητό και κάποια αλκοολούχα ποτά. Μετά την κατανάλωση αλκοόλ, ζαλίστηκαν και η στολή τους ζέσταινε. Οπότε αποφάσισαν να τις βγάλουν και να μείνουν γuμνοί. Στις 3 το μεσημέρι 11 άτομα ήταν γuμνά στην κορυφή της μαρκίζα, ρεύονταν, φώναζαν και έπαιζαν ένα ακατάλληλο για την ημέρα παιχνίδι.

Η παραγωγή τους ζήτησε να κατέβουν αλλά εκείνοι δεν έκαναν βήμα. Αντ΄ αυτού έβριζαν όποιον περνούσε από κάτω. Στο τέλος κλήθηκε η αστυνομία, η οποία ανέβηκε με σκάλες, τους έντυσε με μαξιλαροθήκες, μπροστά σε ένα πλήθος που είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Η πρεμιέρα παρολ’ αυτά είχε στεφθεί υπό παταγώδη αποτυχία. Τα έσοδα που περίμενε η Disney μπορεί να μην ήρθαν ποτέ αλλά το «Pinocchio» θεωρείται από πολλούς ως η ταινία που εξίσωσε τα κινούμενα σχέδια με τις παραδοσιακές ταινίες. Η ποιότητα του σε σενάριο αλλά και καλλιτεχνική δουλειά δεν μπόρεσε να περάσει απαρατήρητη για πολύ και μέχρι το 1945, κατάφερε να σβήσει τη ζημιά και να έχει μεγάλα κέρδη.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb