The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Το τραγούδι που πλέον συμβολίζει τις διαδηλώσεις στο Ιράν

Εννέα χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 29, 2022

Το τραγούδι που πλέον συμβολίζει τις διαδηλώσεις στο Ιράν
@lemonde.fr

Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 2013. Ωστόσο, εννέα χρόνια μετά έχει ανέβει στο no.17 των επίσημων βρετανικών charts, κι αυτό γιατί κερδίσει συνεχώς δημοφιλία στα social media και κυρίως στο TikTok. Ο λόγος για το «Another Love» του Tom Odell.

Ένα χαρακτηριστικό του απόσπασμα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό να χρησιμοποιείται μαζί με τα βίντεο διαμαρτυρίας και διαδηλώσεων στο Ιράν. Οι γυναίκες τις τελευταίες μέρες «ντύνουν» τα βίντεο τους με το τραγούδι , έτσι ώστε να διαμαρτυρηθούν για το καθεστώς της χώρας που οδήγησε στον θάνατο την 22χρονη Μαχσα Αμίνι, η οποία δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της, συνελήφθη και βασανίστηκε. Έχασε τη ζωή της ενώ βρισκόταν ακόμα στα χέρια της αστυνομίας, με την τελευταία να αρνείται κακομεταχείριση αλλά την οικογένεια της 22χρονης να διαφωνεί.

Από τότε οι διαδηλώσεις της «επανάστασης των γυναικών» είναι καθημερινές, με 41 ανθρώπους να έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους. Ο Tom Odell έμαθε φυσικά γι’ αυτό και το σχόλιο του ήταν «έχω συγκλονιστεί από αυτά που συμβαίνουν στο Ιράν, στέλνω τη σκέψη μου και την αγάπη σε όλους τους γενναίους αυτούς ανθρώπους που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις γυναίκες. Θα πρέπει ο καθένας να έχει την επιλογή να επιλέξει τι θα φορέσει και τι όχι».

Πριν λίγες ημέρες, ο Odell είχε συναυλία στο Βερολίνο και αφιέρωσε το «Another Love» εκεί που έπρεπε. «Απόψε θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους γενναίους ανθρώπους που διαδηλώνουν στο Ιράν»…

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb