The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η ηθοποιός που άλλαξε τα νούμερα της αμοιβής των γυναικών στο Hollywood

Ο ρόλος της ήταν συμβολικός

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΟΚΤ 03, 2022

Η ηθοποιός που άλλαξε τα νούμερα της αμοιβής των γυναικών στο Hollywood

Μέχρι το 2000 καμία γυναίκα ηθοποιός, όσο διάσημη και να ήταν, δεν έπαιρνε ίση αμοιβή με άνδρες σταρ, όπως ο Tom Cruise ή ο Tom Hanks, οι οποίοι κυριάρχησαν στα box office στη δεκαετία του 1990. Τότε ήρθε μια γυναίκα να το αλλάξει αυτό.

Η Julia Roberts γύρισε την ταινία που της χάρισε μετέπειτα το Όσκαρ, το εξαιρετικό «Erin Brockovich». Εκτός από το χρυσό αγαλματίδιο, η ηθοποιός πήρε ως αμοιβή 20 εκατομμύρια δολάρια ταράζοντας τα νερά και αλλάζοντας για πάντα τις αμοιβές των γυναικών στο Hollywood.

Σε μια συζήτηση που διοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον από τα A+E Networks και History Channel, ρώτησαν την ηθοποιό ποιες είναι οι διαπραγματευτικές της τακτικές ώστε να πάρει ίση αμοιβή.

Όπως είπε η ίδια, δεν είναι στη φύση της να διαμαρτύρεται αλλά ζήτησε όλοι να σοβαρευτούν και ας είναι δίκαιοι. Τόνισε επίσης πως εκείνη την αμοιβή την είχε πάρει γυρίζοντας ταινίες που άλλαξαν την κουλτούρα των ανθρώπων, όπως οι «Pretty Woman», «Notting Hill» και «My Best Friend's Wedding».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julia Roberts (@juliaroberts)

«Όταν δουλεύω, δουλέω σκληρά. Είμαι στην ώρα μου, έτοιμη, προετοιμασμένη, χαρούμενη και είμαι τόσο μέσα σε αυτό οπότε "show me the money”», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας παράλληλα ότι θέλει να ξέρει ποια θα είναι η αμοιβή της.

Μαζί με τη συντονίστρια της συζήτησης, Gayle King, αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν μιλούν ανοιχτά, κυρίως σε συζητήσεις για θέματα αμοιβών. Όπως είπε η King, το να συμπεριφέρονται οι γυναίκες ηθικά σε τέτοιες συζητήσεις σημαίνει «να το βουλώνουν». Η Julia Roberts ωστόσο είπε πως ποτέ δεν φοβήθηκε για τίποτα όταν υπερασπιζόταν τον εαυτό της. «Λέω ότι σκέφτομαι δυνατά. Προσπαθώ να προσέχω τα λόγια μου. Είμαι άμεση, αλλά δεν βγαίνω εκτός εαυτού. Γι’ αυτό και δεν με συμπαθούν όλοι», πρόσθεσε.

Όταν την ρώτησαν να πει την αγαπημένη της ταινία, απέφυγε με τρόπο να απαντήσει. Αντ’ αυτού είπε, ότι ο φίλος της και σέρφερ Kelly Slater, είχε απαντήσει κάποια στιγμή για λογαριασμό της στην ίδια ερώτηση, υπονοώντας την ταινία «The Mexican» του 2001, όπου γνώρισε τον σύζυγό της, Daniel Moder. Σε εκείνο το σημείο η King την ρώτησε αν μετά από 20 χρόνια γάμου νιώθει ακόμα ερωτευμένη και εκείνη απάντησε «μην μου το κάνεις αυτό, Gayle. Ναι, νιώθω ακόμη πεταλούδες».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julia Roberts (@juliaroberts)

Να σημειωθεί πως στους 10 πιο ακριβοπληρωμένους ρόλους όλων των εποχών, υπάρχει μόνο μια γυναίκα. Αυτή είναι η Sandra Bullock με τα 70 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε από την συμμετοχή της στην ταινία «Gravity». Ωστόσο μετά την Julia Roberts αρκετές γυναίκες ηθοποιοί είδαν τους μισθούς του να ανεβαίνουν κατά πολύ, όπως για παράδειγμα η Reese Witherspoon και η Cameron Diaz.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb