The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Είναι 44 ετών αλλά ζει στο σώμα 83χρονης

Τι είναι η προγηρία

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 14, 2022

Είναι 44 ετών αλλά ζει στο σώμα 83χρονης

Η Tiffany Wedekind θέλησε να δώσει στον κόσμο μια ακόμη αφορμή για να στέκεται δυνατός απέναντι στις προκλήσεις που βάζει η ίδια η ζωή, στα δεκάδες εμπόδια που έρχονται στο δρόμο μας και τα κατάφερε. Η ίδια ποτέ δεν το έβαλε κάτω και με τη δύναμη της ψυχής της έχει σταθεί όρθια εκεί που άλλοι θα τα εγκατέλειπαν όλα.

Η 44χρονη Tiffany πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, θανατηφόρα που προκαλεί ταχεία γήρανση. Τα πρώτα σημάδια φάνηκαν στα 20 της έτη, όταν άρχισαν να αραιώνουν τα μαλλιά της και να πέφτουν τα δόντια της.

Την ίδια περίοδο ο αδελφός της εμφάνισε σε πολύ μικρή ηλικία προβλήματα καρδιάς. Αυτό ήταν που θορύβησε τους γιατρούς και άρχισαν να ψάχνουν βαθύτερα για να βρουν την αιτία των συμπτωμάτων.

Και τα δύο αδέλφια διεγνώσθηκαν με θανατηφόρα διαταραχή ταχείας γήρανσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tenacious Tiffany (@tenacioustiffany614)

Εμφανίζεται μόλις σε έναν στα 20.000.000 ανθρώπους και συνήθως οι ασθενείς δεν ξεπερνούν την εφηβεία.

Την ίδια ασθένεια βρέθηκε ότι είχε και η μητέρα, που όμως δεν εμφάνισε ποτέ τα συμπτώματα και σήμερα είναι 73 ετών.

Το 2017 η Τίφανι χάνει τον αδελφό της και τότε αποφασίζει να αλλάξει στάση ζωής. Από εκεί που είχε κλειστεί στον εαυτό της και μέσα στο σπίτι αποφασίζει να ζήσει τη κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία.

Δημιούργησε τη δική της επιχείρηση με κεριά, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, χορεύει, γυμνάζεται και προσπαθεί να μάθει τα πάντα. Δεν παραδίδεται όπως η ίδια λέει, και αν έρθει το τέλος, θα έχει ζήσει εμπειρίες που άλλοι δεν θα έχουν ζήσει ούτε μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tenacious Tiffany (@tenacioustiffany614)

«Μια νοσοκόμα μου είπε πριν δύο χρόνια: “Είσαι μόνο 42 ετών”», λέει. «Και της απαντάω, “Κυρία μου, δεν θα έπρεπε καν να είμαι ζωντανή. Μην βασίζεσαι στην ηλικία μου”. Δεν αφήνω την προγηρία να με καθορίσει. Δεν είμαι αυτό, απλά τυγχάνει να πάσχω από αυτή την ασθένεια, πράγμα που με κάνει μοναδική κατά έναν τρόπο» υπογραμμίζει και κατέληξε πως «υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν ζουν τη στιγμή. Το τώρα είναι το μόνο που έχουμε. Θέλω πραγματικά ο κόσμος να το εκτιμήσει».

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb