The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Το απόλυτο φιάσκο του Woodstock `99

Η αναβίωση που έγινε μπάχαλο

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 28, 2022

Το απόλυτο φιάσκο του Woodstock `99
@rollingstone.com

Το θρυλικό φεστιβάλ του Woodstock το 1969 έμεινε στην ιστορία. Ήταν οι καλλιτέχνες και η πρωτοποριακή μουσική τους που βρέθηκαν εκεί, το πλήθος κόσμου, η ταραγμένη κοινωνικά εποχή και η σeξουαλικη απελευθέρωση που το μετέτρεψαν το φεστιβάλ σε ένα από τα σημαντικότερα όλων των εποχών.

30 χρόνια αργότερα, το «Woodstock ’99» προσπάθησε να αναβιώσει εκείνο το θρυλικό φεστιβάλ σε μια περιοχή που απείχε σχεδόν 160 χιλιόμετρα από τον τόπο που έγινε το αρχικό. Τέσσερις μέρες μουσικής και 400.000 άνθρωποι, σε συναυλίες με δυνατά ονόματα όπως οι Korn, οι Range Against the Machine, οι Limp Bizkit και οι Metallica. Όλα συνηγορούσαν σε μια αξέχαστη εμπειρία. Αλλά δεν ήταν καθόλου τέτοια.

Από τις 22 μέχρι και τις 25 Ιουλίου, οι συνθήκες που επικρατούσαν δεν ήταν καθόλου εύκολες. Η θερμοκρασία έφτασε ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν υπήρχαν χώροι με σκιά. Εκεί έκανε και την εμφάνισή της η μαύρη αγορά, με το νερό να κοστίζει μέχρι και 4 δολάρια και τις ουρές να είναι τεράστιες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ανέβηκαν στη σκηνή οι Limp Bizkit, o frontman Fred Durst, μάλλον δεν έλαβε υπόψιν την ταλαιπωρία του κοινού και τους κάλεσε να αγριέψουν λίγο όταν θα τραγουδούσε το «Break Stuff». Και το κοινό τον άκουσε και έκανε ακριβώς ότι έλεγε το τραγούδι. Άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του.

Εκείνη την ημέρα αλλά και την ώρα που βγήκαν στη σκηνή οι Korn υπήρξαν καταγγελίες για ομαδικούς βιασμούς. Το επόμενο βράδυ, όταν βγήκαν οι Red Hot Chili Peppers, ξεκίνησαν οι φωτιές. Η κατάσταση ηρέμησε μόνο όταν έφτασε η αστυνομία λίγη ώρα μετά τη λήξη του φεστιβάλ, που καλύφθηκε ολόκληρο από το MTV.

Το περσινό ντοκιμαντέρ του HBO, έδωσε μια μικρή γεύση για το τι συνέβη, ενώ σε περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να μπει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix που θα ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές εκείνων των πολυτάραχων τεσσάρων ημερών.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb