The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

10 rock τραγούδια για τα δικαιώματα των γυναικών

Για να μην ξεχνιόμαστε

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 02, 2022

10 rock τραγούδια για τα δικαιώματα των γυναικών

Πολλά έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια μετά το παγκόσμιο ξέσπασμα του κινήματος MeToo, για τα δικαιώματα των γυναικών.

Πολλές ανείπωτες ιστορίες έχουν έρθει στο προσκήνιο, με την κυριαρχία του ανδρικού φύλου να είναι πολύ πιο βαθιά ριζωμένη στην κοινωνία απ’ ότι πίστευαν οι περισσότεροι.

Οι γυναίκες υποτιμώνται καθημερινά, σε μια κοινωνία που η πατριαρχία είναι τόσο ριζική, που οι γυναίκες διδάσκονται να υποτιμούν οι ίδιες πρώτες τον εαυτό τους, έχοντας λανθασμένες απαιτήσεις για αυτές και τους γύρω τους.

Όλο αυτό πρέπει να αλλάξει. Οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου και λοιπών παραγόντων, θα πρέπει να είναι καλά με τον εαυτό τους. Με την εικόνα τους, με τις επιλογές τους, με τη δουλειά τους, με τους αγαπημένους τους.

Η rock έχει δείξει κι εδώ το δρόμο. Υπάρχουν πολλά τραγούδια εδώ και δεκαετίες για το φεμινιστικό κίνημα και τα δικαιώματα των γυναικών. Που δεν θα πρέπει να τα θυμόμαστε μόνο όταν έρχονται στην επικαιρότητα ή σε κάποια παγκόσμια ημέρα…

Bleached - Can You Deal? 

First Aid Kit - You Are The Problem Here

X-Ray Spex - Oh Bondage! Up Yours!

Sleater-Kinney - #1 Must Have

Bikini Kill - Rebel Girl

The Slits - Typical Girls

P!nk - So What

Joan Jett and the Blackhearts - Bad Reputation

Dorothy - Raise Hell

No Doubt - It's My Life

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb