The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Γιατί δεν υπήρξαν ποτέ φίδια στην Ιρλανδία;

Ο μύθος και η επιστημονική προσέγγιση

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 24, 2022

Γιατί δεν υπήρξαν ποτέ φίδια στην Ιρλανδία;

Δεν υπάρχουν και δεν υπήρξαν ποτέ φίδια στην Ιρλανδία. Ακούγεται παράξενο κι όμως ισχύει. Σε αντίθεση με το νησί της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο έχει τουλάχιστον τρία είδη φιδιών, το νησί της Ιρλανδίας δεν έχει κανένα.

Σύμφωνα με το μύθο, το νησί είχε φίδια μέχρι που ο προστάτης του, ο Saint Patrick τα κυνήγησε και τα έκανε να εξαφανιστούν στον ωκεανό. Ωστόσο και τα επιστημονικά στοιχεία λένε το ίδιο. Ότι ποτέ δεν υπήρξαν φίδια στην Ιρλανδία.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, ή μπορεί και ναι, αλλά η Ιρλανδία κάποτε ενωνόταν με την υπόλοιπη Ευρώπη και ήταν καλυμμένη με πάγο. Στο τέλος της τελευταίας εποχής των παγετώνων, όταν όλοι οι πάγοι έλιωσαν και υπήρξε άνοδος στη στάθμη της θάλασσας, τότε ήταν που η Ιρλανδία αποκόπηκε από την υπόλοιπη Ευρώπη. Κι έτσι το νησί έμεινε χωρίς ένα πράγμα: τα φίδια. Από τότε, ο κρύος καιρός και το κλίμα που δεν είναι ευνοϊκό για τη ζωή των φιδιών έχουν κρατήσει το νησί απαλλαγμένο από αυτά.

Τα φίδια μπορούν να ζήσουν σε πολλά μέρη, αλλά έχουν 2 βασικές ανάγκες προκειμένου να επιβιώσουν. Και αυτές είναι το φως και η ζέστη. Τα φίδια είναι έκτοθερμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να κρατήσουν το σώμα τους ζεστό. Αντίθετα, πρέπει να βασίζονται στη θερμότητα του ήλιου. Οι θερμοκρασίες στην Ιρλανδία δεν είναι ποτέ αρκετά ζεστές για να διατηρήσουν έναν υγιή πληθυσμό φιδιών. Έτσι, ακόμα κι αν τα φίδια έφταναν στο νησί, μάλλον δεν θα επιβίωναν για πολύ καιρό.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb