The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Οι διασώστες πλέον μπορούν να «πετάξουν»

Ένα μεγάλο βήμα για τη βοήθεια όσων βρίσκονται σε ανάγκη

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 19, 2022

Οι διασώστες πλέον μπορούν να «πετάξουν»
@cumbriacrack.com

Μια στολή που θα σε κάνει να πετάξεις και μάλιστα για πολύ σοβαρό λόγο. Δεν πιστεύαμε ότι υπάρχει αλλά τελικά υπάρχει.

To Hellvelyn είναι ένα βουνό στο Ηνωμένο Βασίλειο που φτάνει περίπου τα 1.000 μέτρα σε υψόμετρο. Δεν είναι λίγοι όσοι το ανεβαίνουν κάθε χρόνο μαζί με τα γύρω βουνά της Lake District. Οι ορειβάτες τις περισσότερες φορές τα καταφέρνουν, αλλά τι συμβαίνει αν κάτι πάει στραβά;

Η Great North Air Ambulance Service προσφέρει διάσωση με ελικόπτερο αλλά όταν καιρός δεν είναι πολύ καλός, το ελικόπτερο δεν είναι ασφαλές να απογειωθεί.

Η εταιρεία αεροναυπηγικής Gravity Industries βρήκε λύση. Ο διασώστης Jamie Welsh ύστερα μόλις από έξι μόλις ημέρες εξάσκησης χρησιμοποίησε το Jet Suit της εταιρείας, για να «πετάξει» στην κορυφή του Hellvelyn για πρώτη φορά.

Η διαδρομή για να ανέβεις πάνω στο βουνό κρατάει περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Με την χρήση του jet suit κράτησε μόνο 3,5 λεπτά. «Αν έχεις προβλήματα καρδιάς ή αν χρειάζεσαι άμεσα βοήθεια, η 1 ώρα και 20 λεπτά είναι συχνά πολύς χρόνος για τις σοβαρές περιπτώσεις», αναφέρει ο Richard Browning, ιδρυτής και επικεφαλής των δοκιμών στην Gravity Industries.
«Μπορούμε να έχουμε έναν κατηρτισμένο επαγγελματία να βρίσκεται πολύ γρήγορα όπου χρειάζεται με δύσκολες καιρικές συνθήκες, με έναν τρόπο όπου οι διασώστες που μετακινούνται με ελικόπτερο, πόδια ή κάποιο άλλο όχημα δεν θα μπορούσαν να βρεθούν», συμπλήρωσε.

Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα όσον αφορά στη διάσωση όσων έχουν ανάγκη, με την τεχνολογία να κάνει και σε αυτή την περίπτωση γρήγορα, αφού η ιδέα ξεκίνησε μόλις το 2016.

Πώς λειτουργεί; Τα jet suits είναι 1.000 ίππων και λειτουργούν με προωθητές τοποθετημένους στην πλάτη του πιλότου και δυο μικρούς κινητήρες σε κάθε βραχίονα.

Έχουν αναπτυχθεί έτσι τα περασμένα χρόνια, ώστε να μην απαιτούν μεγάλη δύναμη από το πάνω μέρος του σώματος. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 500 άνθρωποι διαφορετικού μεγέθους και φυσικής κατάστασης έχουν εκπαιδευτεί να πετούν με τις στολές, ενώ μερικοί από αυτούς το κατάφεραν μέσα σε μόλις μια ημέρα.

Οι στολές τζετ μπορούν να τροφοδοτούνται είτε με ντίζελ, καύσιμα αεροσκαφών, βιοντίζελ ή καύσιμο βιο-τζετ.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb