The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Το πολύκροτο διαζύγιο του ζευγαριού που οδήγησε στην πιο ακριβή δημοπρασία στην ιστορία

Έφτασε σε αξία τα 922 εκατομμύρια δολάρια

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΜΑΙ 18, 2022

Το πολύκροτο διαζύγιο του ζευγαριού που οδήγησε στην πιο ακριβή δημοπρασία στην ιστορία
@artnews.com

Το διαζύγιο του μεγιστάνα του Real Estate, Harry Macklowe, με τη σύζυγό του είναι γεγονός. Το ζευγάρι δεν χώρισε με τους καλύτερους όρους, κάτι που δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν γάμο που κράτησε δεκαετίες.

Οι φίλοι της τέχνης όμως μάλλον διαφωνούν. Κι αυτό γιατί η τεράστια συλλογή έργων τέχνης του πρώην ζευγαριού, βγήκε σε δημοπρασία. Και η αξία της συνολικά είναι λίγο κάτω από το ένα δισεκατομμύριο. Συγκεκριμένα 922 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για την ακριβότερη συλλογή έργων τέχνης που βγαίνει σε δημοπρασία στην ιστορία, ξεπερνώντας εκείνη της Πέγκι και του Ντέιβιντ Ροκφέλερ που δημοπρατήθηκε το 2018, έναντι 835 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ζεύγος Macklowe πέρασε πολύ χρόνο στα δικαστήρια. Κι αφού η διαμάχη τους τελείωσε, αποφάσισαν ή αναγκάστηκαν να δώσουν τη συλλογή τους στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης. Και τη Δευτέρα, η δημοπρασία του δεύτερου μέρους της συλλογής έσπασε όλα τα ρεκόρ, κάνοντας το πρώην ζεύγος αρκετά πλουσιότερο, αλλά και δίνοντας χαρά σε όσους κατάφεραν να αποκτήσουν κάποιο κομμάτι της.

@sotheby's

Η δημοπρασία της Δευτέρας περιελάμβανε 30 έργα τα οποία πωλήθηκαν συνολικά σε αξία που έφτυσε τα 241,6 εκατομμύρια, ενώ το πρώτο μέρος της συλλογής είχε πουληθεί έναντι 676 εκατομμυρίων δολαρίων. Η χθεσινή δημοπρασία ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανένα. Γιατί σε αυτήν υπήρχαν έργα διάσημων καλλιτεχνών, όπως του Πικάσο, του Γουόρχολ, του Τζακομέτι και του Ρόθκο.

Ο Harry Macklowe δήλωσε πως είναι πολύ ευτυχισμένος που τα έργα βρήκαν καινούργια στέγη. Και έδειξε τη χαρά του συμπληρώνοντας ότι «Ήμουν σε όλες τις δημοπρασίες: Των Ροκφέλερ, των Τρεμέιν, των Σκαλ. Δεν πίστευα ότι θα βρισκόμουν κάποτε και στη δική μου, αλλά βρέθηκα και είμαι εντυπωσιασμένος».

Οι συμμετέχοντες στην δημοπρασία περίμεναν πως και πως τη συγκεκριμένη μέρα, που καθυστέρησε λόγω της δικαστικής διαμάχης αλλά και της πανδημίας του κορωνοϊού. Το ζευγάρι δεν τα βρήκε ποτέ στη μοιρασιά της συλλογής, ενώ ο ένας ζητούσε διαφορετική τιμή από τον άλλο. Έτσι, ένας δικαστής διέταξε να γίνει η δημοπρασία για τα έργα που είχαν μαζέψει όντας παντρεμένοι για 6 δεκαετίες.

@sotheby's

Για να μην «σοκαριστεί» η αγορά της τέχνης με τόσα έργα μαζεμένα, ο οίκος Sotheby’s αποφάσισε να «σπάσει» τη δημοπρασία σε δύο μέρη, με τη δημοπρασία της Δευτέρας να κάνει ένα πολύ καλό άνοιγμα για τον οίκο, μια εβδομάδα που αναμένεται να αποφέρει 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν ειδικά τα τελευταία χρόνια, η αγορά έργων τέχνης παραμένει δυναμική. Το έργο του Ρόθκο πουλήθηκε έναντι 48 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η αυτοπροσωπογραφία του Γουόρχολ, για 18,7 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, ένα πορσελάνινο άγαλμα του Τζεφ Κουνς, έφτασε σε τιμή τα 3,9 εκατομμύρια δολάρια, την διπλάσια απ’ ότι υπολογιζόταν.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb