E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

NBA: Ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής φέτος;

Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 16/5/2022 | 16:59

NBA: Ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής φέτος;
@nbcsports.com

Κι έτσι φτάσαμε στους τελικούς του NBA. Με πολλές εκπλήξεις. Οι κυριότερες ήταν δυο. Οι περσινοί πρωταθλητές Milwaukee Bucks αποκλείστηκαν με 4-3 στους ημιτελικούς της Ανατολής από τους Boston Celtics. Ήταν μια περίεργη σειρά με 4 break που τελικά κρίθηκε στο 7ο παιχνίδι, όπου οι Bucks και με την απουσία του Khris Middleton έδειξαν πως ήταν πιο κουρασμένοι. Οι Boston απέδειξαν πως έχουν μια από τις καλύτερες άμυνες στη λίγκα και επιβεβαίωσαν τη φόρμα στην οποία βρίσκονται από την μέση της σεζόν και μετά.

Η άλλη έκπληξη έγινε στη Δύση. Η ομάδα με το μακράν καλύτερο ρεκόρ στο NBA φέτος και περσινοί φιναλίστ Phoenix Suns, αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά από τους φοβερούς Dallas Mavericks, του φοβερού και τρομερού Luka Doncic, όπου μέτρησε πάνω από 30 πόντους κατά μέσο όρο σε όλη τη σειρά, έχοντας συνολικά υψηλούς μέσους όρους σε όλες τις κατηγορίες. Αν κάποιοι έχουν σκεφτεί ή έχουν τολμήσει να πει πως οι Bucks απέτυχαν, τότε οι Suns τι έκαναν; Οι Bucks πήραν πέρσι το πρωτάθλημα γυρνώντας το 0-2 από τους Phoenix Suns. Φαβορί και πέρσι και φέτος η ομάδα από την Αριζόνα, αλλά στο τέλος τίποτα. Αν λοιπόν μια ομάδα πρέπει να θεωρείται πως απέτυχε, αυτή είναι οι “ήλιοι”.

Τη Βοστώνη στο τελικό της Ανατολής της περιμένουν οι Miami Heat, οι οποίοι έχουν το πλεονέκτημα έδρας, ξεμπέρδεψαν νωρίτερα με τους Sixers και ίσως είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί στη σκληρότητα του παιχνιδιού τη Βοστώνη. Με Butler, Lowry, Oladipo, Adebayo και πολλούς ακόμα, έχει ένα πλήρες ροστερ και είναι το φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ανατολή και να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή της Δύσης.

Ποιος θα είναι αυτός; Οι Golden State Warriors τερμάτισαν 3οι στην κανονική περίοδο και έχουν το πλεονέκτημα έδρας σε σχέση με τους Dallas που τερμάτισε 4ο με μια μόλις νίκη λιγότερη. Η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο, ξεπέρασε το εμπόδιο των φοβερών στην κανονική περίοδο Memphis Grizzles και έχουν σίγουρα το πάνω χέρι στη σειρά, εκτός κι αν ο Doncic συνεχίσει να έχει αυτά τα εξωγήινα κέφια που έχει τελευταία.

Το πιο πιθανό είναι λοιπόν είναι να έχουμε τελικό Heat – Warriors, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις και τις δυο περιφέρειες. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας αν προκύψει αυτός ο τελικός, αφού και οι δυο ομάδες είχαν το ίδιο ακριβώς ρεκόρ στην κανονική διάρκεια της σεζόν: 53-29.

Απ’ ότι διαβάζω, το πλεονέκτημα θα το έχει η ομάδα του Golden State, αφού κέρδισε το Miami και τις δυο φορές που συναντήθηκαν μέσα στη σεζόν. Με 115-108 στις 3 Ιανουαρίου και με 118 – 104 στις 23 Μαρτίου. Η Βοστώνη δεν θα έχει με κανέναν πλεονέκτημα έδρας, οι Dallas θα έχουν μόνο αν αντιμετωπίσουν τους Celtics στον τελικό και οι Heat αν αντιμετωπίσουν το Dallas. Οι Warriors έχουν σε όλες τις περιπτώσεις.

Είναι άλλωστε και το φαβορί αυτή τη στιγμή, αλλά NBA Playoffs είναι αυτά, δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα. Πρόκειται για δυο σειρές που μπορούν εύκολα να πάνε στα 7 παιχνίδια, οπότε να βγάλουμε όλον τον μήνα με αυτές και η σειρά τον τελικών να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories 26.04.2024
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories 26.04.2024
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Χτες
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα Χτες
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Προχτές
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories Προχτές
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Προχτές
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...