The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Ταξίδια με αεροπλάνο: Ο κωδικός που δεν θες να δεις στην κάρτα επιβίβασης σου

Τι σημαίνει σε περίπτωση που σου τύχει

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 04, 2022

Ταξίδια με αεροπλάνο: Ο κωδικός που δεν θες να δεις στην κάρτα επιβίβασης σου
Φωτογραφία από τον χρήστη Anna Shvets στο Pexels

Τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια μετά την 11η Σεπτεμβρίου έγιναν αυστήρα με κανένα να μην μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο. Κάποιες χώρες έχουν δικούς τους κανόνες που δυστυχώς δεν γνωρίζουν οι επιβάτες και για αυτό δυσανασχετούν όταν ο έλεγχος κρατάει περισσότερο από το συνηθισμένο.

Οι υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο ακολουθούν το πρωτόκολλο που είναι συνδυασμός των διεθνών κανόνων και των κανόνων που έχει θεσπίσει το εκάστοτε αεροδρόμιο.

Αυτό που δεν θέλετε με τίποτα να σας συμβεί είναι να είναι γραμμένο στη κάρτα επιβίβασής σας το SSSS. Ισχύει για τα ταξίδια από και προς τις ΗΠΑ και σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσετε σε άλλη αίθουσα για επιπλέον έλεγχο.

Όπως αναφέρει το Business Insider, ο κωδικός αυτό σημαίνει «Secondary Security Screening Selection» και πρακτικά σημαίνει ότι θα γίνει έλεγχος στις αποσκευές σου, σωματικός έλεγχος και ερωτήσεις σχετικά με το σκοπό του ταξιδιού σου, μέρη που θα επιεσκεφθείς, διευθύνσεις που πιθανόν να μείνεις.

Ο χρόνος ελέγχου μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 30 επιπλέον λεπτά.

Τυπώνεται σε υπόπτους από τις Αρχές των ΗΠΑ, ή που υπάρχουν διεθνή εντάλματα, αλλά έχουν παρατηρηθεί και λάθη, αφού μια απλή συνωνυμία μπορεί να σε ταλαιπωρήσει για αρκετή ώρα.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb