E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα ποινικά αδικήματα που δεν ήξερες ότι διαπράττεις

Είναι παράνομο να τραγουδήσεις στον φίλο σου Χρόνια Πολλά;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2022 | 16:50

Τα ποινικά αδικήματα που δεν ήξερες ότι διαπράττεις
@k80denight / Twenty20

Η καθημερινότητα των περισσότερων μας έχει αρκετά κοινά στοιχεία. Δρούμε και ζούμε με πανομοιότυπο τρόπο. Όμως αυτή η σχεδόν αντιγραφή θα μπορούσε να ενέχει αρκετούς κινδύνους. Για παράδειγμα η επανάληψη θα μπορούσε «αθωώσει» ένα ποινικό αδίκημα.

Υπάρχουν ορισμένες πράξεις που κάνουμε όλοι που δεν είναι και τόσο... νόμιμες.

Το τραγούδι των γενεθλίων

Έχετε πάει ποτέ σε εστιατόριο για να γιορτάσετε τα γενέθλιά σας και η οικογένειά σας επιμένει να σας ευχηθεί τραγουδώντας; Έρχονται και οι σερβιτόροι με την τούρτα και όλοι μαζί τραγουδουν το κλασσικό Τραγούδι των γενεθλίων. Μετά σίγουρα θα πεταχτεί κάποιος και θα πει «Και στα αγγλικά!» και όλοι μαζί θα τραγουδούν το «Happy Birthday».

Γνωρίζατε όμως ότι το «Happy Birthday» δεν επιτρέπεται να τραγουδιέται δημόσια; Η χαρούμενη μελωδία κατοχυρώθηκε με πνευματικά δικαιώματα το 1935 από την Summy Company και το 1988, η Warner/Chappell Music αγόρασε την εταιρεία που κατείχε τα πνευματικά δικαιώματα για 25 εκατομμύρια δολάρια. Γι' αυτό το τραγούδι σπάνια εμφανίζεται σε βιβλία, ταινίες και σειρές. Το ίδιο το τραγούδι αποτιμάται στα πέντε εκατομμύρια δολάρια.

Άρα μπορούμε να το τραγουδάμε στο σπίτι, αλλά όχι δημοσίως, και αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει τα πνευματικά δικαιώματα στην εταιρεία παραγωγής.

Η τσίχλα

Το να μασάμε τσίχλα δεν είναι παράνομο, το να φτύνουμε όμως είναι. Σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, το φτύσιμο της τσίχλας σε πεζοδρόμια, δρόμους ή αυτοκινητόδρομους είναι παράνομο και τιμωρείται με φυλάκιση έως και έξι μήνες και πρόστιμο άνω των 2.000 δολαρίων.

Το ίδιο ισχύει και με το αποτσίγαρο. Αν κάποιος ρίξει το τελειωένο του τσιγάρο σε οποιοδήποτε ακίνητο δεν του ανήκει τότε διώκεται ποινικά. Παρόμοια πρόστιμα επιβάλλονται και για τις ακαθαρσίες των ζώων αλλά και για τα σκουπίδια που δεν είναι στους κάδους.

Ωστόσο, όσον αφορά την τσίχλα, κάποιες περιοχές του κόσμου την μισούν τόσο πολύ που έχουν απαγορεύσει την πώλησή της, όπως η Disneyland. Λογικό αν υπολογίσουμε τους εκατομμύρια τουρίστες και τα μικρά παιδιά που την επισκέπτονται.

Οι βρισιές

Όταν κάποιος βρίζει τόσο πολύ που οι άλλοι αρχίζουν να το παρατηρούν τότε θεωρείται Διατάραξη της Ειρήνης. Η διατάραξη της ειρήνης ορίζεται ως οτιδήποτε διακόπτει το ήσυχο και γαλήνιο περιβάλλον ενός δημόσιου χώρου με ακατάλληλη συμπεριφορά που φοβίζει ή αναστατώνει τους ανθρώπους. Ενώ η βρισιά είναι ένα αδίκημα λιγότερο γνωστό και συχνά συναντάται σε συνδυασμό με καυγάδες, οι βρισιές είναι έγκλημα όταν συνδέονται και με δυνατό γέλιο ή απείθαρχη συμπεριφορά. Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι αυτός ο νόμος παραβιάζει την ελευθερία του λόγου. Ωστόσο, αυτός που διαπράττει την βρισιά μπορεί να καταδικαστεί σε πρόστιμο και 3 μήνες φυλάκιση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς είναι να δουλεύεις για έναν διάσημο

Celebrity Stories 26.04.2024
Οι αφανείς ήρωες της showbiz, οι βοηθοί των διασημοτήτων

Το πιο «κουλό» ζευγάρι των 00s ήταν σίγουρα αυτό ‑ Αυτός ένιωθε πάθος, αυτή το αρνείται κατηγορηματικά

Celebrity Stories 26.04.2024
Ένα απόσπασμα από τη βιογραφία ενός διάσημου μουσικού που αποκαλύπτει τη σχέση

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ βίωσα υποτίμηση, μπούλινγκ κανονικό»

TV Buzz Χτες
«Δεν πέρασα πάρα πολύ καλά σίγουρα, πήρα όμως συμπυκνωμένα μαθήματα και γνώση», τονίζει η Ανθή Σαλαγκούδη

Λάουρα Σέλια Βαλκ: Η Ολλανδέζα καλλονή που ξετρέλανε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ

Tabloid Χτες
Η Λάουρα Σέλια Βαλκ είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Αγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή και μένει μαζί του στη Μαδρίτη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Media Χτες
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid Χτες
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε