ENTERTAINMENT

Είδαμε τη νέα σεζόν Emily in Paris: Τα κλισέ, η μόδα και όλα όσα λατρέψαμε (spoiler alert)

Η απόφαση που θα λάβει στο Σηκουάνα θα της αλλάξει τη ζωή
Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ
Είδαμε τη νέα σεζόν Emily in Paris: Τα κλισέ, η μόδα και όλα όσα λατρέψαμε (spoiler alert)
@lilyjcollin / Instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αγαπημένη μας Emily συνεχίζει να ζει το Παριζιάνικο παραμύθι της και στον δεύτερο κύκλο της σειράς Emily in Paris. Τα βήματα τής, στην πόλη του έρωτα μοιάζουν με ένα ποτάμι που ρέει ασταμάτητα και την μία σε σπρώχνει στην μια πλευρά και την επόμενη σε παρασέρνει σε ένα άλλο ταξίδι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lily Collins (@lilyjcollins)

Η μόδα, γαλλική αρχιτεκτονική, τα κλισέ και η πολυτέλεια κυριαρχούν για ακόμα μια φορά στα επεισόδια. Η πάντα αισιόδοξη Emily, ό,τι και αν συμβεί βλέπει την ευχάριστη πτυχή αλλά τελικά κάνει ένα κύκλο και πιθανότατα καταλήγει να βρίσκεται στο ίδιο σημείο που ήταν όταν ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος.

Αν δεν έχετε δει όλη την σειρά μην συνεχίσετε την ανάγνωση γιατί ακολουθούν spoilers.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lily Collins (@lilyjcollins)

Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο η Emily διασκεδάζει με διαφορετικό τρόπο, γεγονός που μας οδηγεί να δούμε λίγο από την επιλογές διασκέδασης των Γάλλων.

  1. Αχ, τον καφέ έξω από τον Λούβρο και εμείς θα το θέλαμε αλήθεια.
  2. Στο δεύτερο επεισόδιο η πρωταγωνίστρια ταξιδεύει στο Σαν Τροπέ και εκεί μας ξεναγεί στις αχαλίνωτες νύχτες διασκέδασης. Από την μία τα πάρτυ στην βίλα, που βρίσκουν τον σαξοφωνίστα να αιωρείται πάνω από την πισίνα και από την άλλη το «υπέρκομψο» εστιατόριο (L’ oranger).
  3. Η επιστροφή της στο Παρίσι συμπίπτει με τα γενέθλιά της και το γεύμα της στο διάσημο κοιμητήριο Pear La chez, όπου έχουν ενταφιαστεί μεγάλες προσωπικότητές όπως ο Σοπέν και ο Μπαλζάκ.
  4. Την ίδια μέρα η Emily μας «ξεναγεί» στην αντίστοιχη λαϊκή αγορά του Παρισιού, όπου κάνει τα ψώνια για τα γενέθλιά της.
  5. Και μιας και αναφέραμε τα γενέθλια η Emily έδωσε την λύση σε όλους εμάς που ζούμε σε μικρά διαμερίσματα και δεν χωρούν οι καλεσμένοι μας. Δείπνο στο πάρκο με θέα το σιντριβάνι, είναι και ρομαντικό.
  6. Από την σειρά δεν θα μπορούσε να λείπει και μια αναφορά στον παλιό γαλλικό κινηματογράφο και τα πιο ιδιαίτερα «happy endings» των ταινιών του. Η Emily πάντως δεν ξετρελάθηκε με το «Jules et Jim», ταινία του 1962.
  7. Η Μίντι και η μπάντα της θα μας εισαγάγουν στην street art του Παρισιού. Στους καλλιτέχνες του δρόμου.
  8. Πριν όμως επιλέξει αυτό το μονοπάτι η Μίντι, τραγουδούσε σε ένα drag show. Αυτόο το απολαύσαμε σίγουρα.
  9. Φυσικά από αυτή την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το «Chez Lavaux», το εστιατόριο δίπλα από το σπίτι της Emily, του αγαπημένου μας σεφ. Σε αυτό θα δούμε όλα τα στερεότυπα της γαλλικής κουζίνας, όπως το «ωμό» κρέας.
  10. Για χάρη μιας καμπάνιας η Emily διοργανώνει ένα πάρτυ πάνω σε ένα πλατό που κάνει βόλτα πάνω στο Σηκουάνα και γύρω από το Παρίσι.
  11. Παράλληλα σχεδόν σε όλα τα επεισόδια βλέπουμε την Emily με την κολλητή της Μίντι, να πίνουν ένα καφέ στις γνωστές patisserie του Παρισιού.
  12. Το παραπάνω σκηνικό αλλάζει τελείως, όταν το ζευγάρι της Emily γίνεται ο Άγγλος, ο οποίος προτιμά της pub που του θυμίζουν την γενέτειρά του.
  13. Φυσικά μια συσχέτικη με την αμερικανική κουλτούρα και τα Starbucks δεν θα μπορούσε να λείπει.
  14. Τέλος, η Emily παρευρέθηκε σε ένα μεγάλο fashion show, ανυπομονούμε να πάμε και εμείς.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lily Collins (@lilyjcollins)

Ωστόσο τα ωραία μαγαζιά και τα ρούχα δεν είναι η βασική πλοκή της ιστορίας. Βλέπουμε ότι η Emily εξελίσσετε και απορροφάται από την Γαλλική κουλτούρα, γεγονός που την φέρνει αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη απόφαση της ζωής της. Ωστόσο, η σειρά παρουσιάζει πολλά κλισέ, που ναι μεν έχουν κάποια βάσει αλλά προσωπικά νομίζω πως είναι κάπως ξεπερασμένα.

  • Το πρώτο κλισέ είναι η συμπεριφορά των Γάλλων, το πολύ τσιγάρο και η βρωμιά στους δρόμους, αλλά και η αντιπάθεια τους προς τα αγγλικά.
  • Σε αντίθεση με αυτό έρχεται η υπερνοχλητική Αμερικανίδα, που απαξιώνει την κουλτούρα της χώρας που την φιλοξενεί. Και όχι δεν περιγράφουμε την Emily.
  • Η εργασιακή συνήθεια αλλά και η ταύτιση των Γάλλων με το καλό άρωμα έρχεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.
  • Παράλληλα βλέπουμε πως στο Παρίσι, την πόλη του έρωτα, ο φτερωτός θεός είναι ο ιθύνων για κάθε απόφαση που λαμβάνεται σημαντική, ή και όχι.
  • Όταν ο Άγγλος κάνει την εμφάνισή του στη ζωή της Emily, βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά ένα ακόμα στερεότυπο, η κόντρα μεταξύ Άγγλων και Γάλλων.
  • Το αγαπημένο μου κλισέ είναι το πιο καθολικό από όλα. Ότι το ποδόσφαιρό ενώνει τους άντρες.
  • Και τέλος όπως σε κάθε ρομαντική κομεντί έχουμε τη σύγκριση ανάμεσα στα θέλω και τα πρέπει, όπου οδηγεί την Emily συντετριμμένη στον Σηκουάνα να λαμβάνει μια απόφαση ζωής, που εμείς θα ανακαλύψουμε στον επόμενο κύκλο της σειράς.

Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον χαρακτήρα που ακούει στο όνομα Σιλβί, μια δυναμική Γαλλίδα που διοικεί μια μεγάλη εταιρεία marketing και προσπαθεί να κρατά τις ισορροπίες.

Στο πρόσωπο της Σιλβί βλέπουμε μια γυναίκα που δεν δέχεται τους στερεοτυπικούς χαρακτηρισμούς που συνήθως ακολουθούν μια γυναίκα στην ηλικία της. Ζει, εργάζεται -όχι τα Σαββατοκύριακα- αγαπά πολύ, ερωτεύεται ακόμα περισσότερο και τελικά ζει τη δική της Γαλλική Επανάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί ο έρωτάς της με τον νεαρό Ολλανδό φωτογράφο να φοβίζει και την ίδια, αλλά τελικά καταφέρνει να ξεπεράσει τους φόβους για το τι θα πει η κοινωνία, το ζει και αυτή είναι μία από τις πιο υπέροχες σκηνές της σειράς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippine Leroy Beaulieu (@philippineleroybeaulieu)

«Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου να την κάνεις όσο ανιαρή θες, αλλά όσο είσαι εδώ ερωτεύσου, κάνε λάθη, άσε καμένη γη στο πέρασμα σου. Αν είναι να μείνεις στο Παρίσι για ένα χρόνο κάνε το σωστά».

Είχε πει στην Emily.

Παράλληλα, όταν προσπαθεί να της επιβληθεί μια συμπεριφορά που ξέρει ότι θα της στοιχήσει τον εαυτό της κάνει κάτι που απαιτεί πολύ δύναμή, παραιτείται, παίρνει μαζί της τους συναδέλφους της και τελικά στήνει τη δική της εταιρία marketing. Πολλά μπράβο Σιλβί μας έχεις κάνει όλους να σε σεβόμαστε απεριόριστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
5 / position1: 2577 / position2: 10869
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb