The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Αστυνομικοί χρησιμοποιούν το Facebook για να παρακολουθούν χρήστες

Η αντίδραση της εταιρείας

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΝΟE 27, 2021

Αστυνομικοί χρησιμοποιούν το Facebook για να παρακολουθούν χρήστες
Φωτογραφία από τον χρήστη Lisa στο Pexels

Την προηγούμενη εβδομάδα, η εφημερίδα Guardian αποκάλυψε πως η αστυνομία του Λος Άντζελες, γνωστή και ως LAPD, έφτιαχνε fake προφίλ στο Facebook, για να παρακολουθεί τους χρήστες. Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, το Facebook αντέδρασε, στέλνοντας επιστολή με την οποία απαιτούσε να σταματήσει η συγκεκριμένη πρακτική.

Ο Guardian στο ρεπορτάζ του αποκάλυψε πως η LAPD συνεργαζόταν με εταιρεία τεχνολογίας, με την οποίας από κοινού ανέλυαν δεδομένα χρηστών, με σκοπό να εξιχνιάσουν πιθανά εγκλήματα. Ωστόσο το Facebook απαγορεύει ρητά τη δημιουργία ψεύτικων προφίλ, γιατί όπως λέει το ίδιο, σκοπός του είναι να δημιουργήσει «ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και να λογοδοτούν ο ένας στον άλλον».

Γι’ αυτό τον λόγο ο αντιπρόεδρος του Facebook, Roy Austin, έγραψε την επιστολή, στην οποία όπως αναφέρει το BBC έγραψε πως «το LAPD συμβουλεύει τους αστυνομικούς να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς, ενώ έγγραφα δείχνουν ότι τους επιτρέπει να τα δημιουργήσουν για ‘online ερευνητική δραστηριότητα».

Συμπλήρωσε δε ότι «Η νομιμότητα τέτοιων πράξεων μπορεί να εξαρτάται από το ίδιο το LAPD, αλλά και αυτό οφείλει να υπακούει και στις πολιτικές του Facebook όταν δημιουργεί λογαριασμούς. Το αστυνομικό τμήμα πρέπει άμεσα να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στο Facebook που περιλαμβάνει τη χρήση ψεύτικων λογαριασμών, την πλαστοπροσωπία και τη συλλογή δεδομένων με σκοπό την παρακολούθηση».

Πρόσφατα έγινε η αποκάλυψη ότι το LAPD χρησιμοποιούσε λογισμικό παρακολούθησης της Voyager Labs στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τη συλλογή δεδομένων υπόπτων αλλά και φίλων τους! Η ίδια η Voyager Labs υποστηρίζει πως το λογισμικό της αναλύει μεγάλο όγκο δεδομένων και μπορεί να παρέχει χείρα βοηθείας στις αρχές για την εξιχνίαση εγκλημάτων, διακρίνοντας τα κίνητρα αλλά και τις πεποιθήσεις του χρήστη.

Σε απάντηση του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το LAPD απάντησε πως το λογισμικό έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμο στις έρευνες των δραστηριοτήτων συμμοριών, ενώ είναι ζωτικής σημασίας η βοήθεια του στα τμήματα ληστειών και ανθρωποκτονιών.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb