The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Shows

Ταινίες της Εβδομάδας: Μια ταινία ‑ σκάνδαλο και ένα σινεφίλ γουέστερν

Μπενεντέτα - Η Εξουσία του Σκύλου - Βαβέλ: Από τη Σιωπή στην Έκρηξη - Οι Άγιοι της Μαφίας - Φευγαλέα Σπουργίτια - Karditsa Forever

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΝΟE 18, 2021

Ταινίες της Εβδομάδας: Μια ταινία ‑ σκάνδαλο και ένα σινεφίλ γουέστερν
@variety.com

Μπενεντέτα (Benedetta)

του Πολ Βερχόφεν. Με τους Βιρζινί Εφιρά, Δάφνη Πατακιά, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Λαμπέρ Γουίλσον, Ολιβιέ Ραμπουρντέν.

Δραματική 2021, Γαλλία - Βέλγιο - Ολλανδία 131’

Στα τέλη του 17ου αιώνα κι ενώ η πανούκλα θερίζει την Ιταλία, η νεαρή καλόγρια Μπενεντέτα Καρλίνι βασανίζεται από θρησκευτικά και ερωτικά οράματα. Η άφιξη της Μπαρτολομέα, την οποία παίρνει υπό την προστασία της, θα την παρασύρει σε μια παθιασμένη σχέση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η Εξουσία του Σκύλου (The Power of the Dog)

της Τζέιν Κάμπιον. Με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρστεν Ντανστ, Τζέσι Πλέμονς, Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, Τομασίν ΜακΚένζι.

Γουέστερν 2021, Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία - Ην. Βασίλειο - ΗΠΑ 126’

Ο χαρισματικός κτηνοτρόφος Φιλ Μπέρμπανκ (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) προκαλεί φόβο και θαυμασμό στους γύρω του. Όταν ο αδελφός του φέρνει στο σπίτι τη νέα του γυναίκα (Κίρστεν Ντανστ) και τον γιο της (Κόντι Σμιτ Μακφί), ο Φιλ τους βασανίζει μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να ερωτευτεί.

Βαβέλ: Από τη Σιωπή στην Έκρηξη

του Μελέτη Μοίρα.

Ντοκιμαντέρ 2020, Ελλάδα 73’

Η ιστορία του περιοδικού Βαβέλ και του ομώνυμου φεστιβάλ, τα οποία έκαναν γνωστή στη χώρα μας την τέχνη του (ενήλικου) κόμικ.

Οι Άγιοι της Μαφίας (The Many Saints of Newark)

του Αλαν Τέιλορ. Με τους Αλεσάντρο Νιβόλα, Λέσλι Οντομ Τζ., Κόρεϊ Στολ, Μάικλ Γκαντολφίνι.

Περιπέτεια 2021, ΗΠΑ 120’

Ο νεαρός Τόνι Σοπράνο (Μάικλ Γκαντολφίνι ) μεγαλώνει σε μία από τις πιο ταραχώδεις περιόδους στην ιστορία του Νιούαρκ και ανδρώνεται, καθώς αντίπαλες συμμορίες ανελίσσονται και διεκδικούν την εξουσία από την πανίσχυρη εγκληματική οργάνωση των ΝτιΜέο, που κυριαρχεί στη διχασμένη από τον ρατσισμό πόλη. Εγκλωβισμένος σε μία εποχή που αλλάζει ραγδαία είναι ο θείος που θαυμάζει, ο Ντίκι Μολτισάντι (Αλεσάντρο Νιβόλα), ο οποίος παλεύει να ανταποκριθεί στις επαγγελματικές και προσωπικές του υποχρεώσεις. Η επιρροή που ασκεί στον ανιψιό είναι τέτοια που ο θείος θα πλάσει τον εύπιστο έφηβο και θα τον μεταμορφώσει στον πανίσχυρο αρχιμαφιόζο, τον Τόνι Σοπράνο.

Φευγαλέα Σπουργίτια (Jhalki)

του Μπραχμανάντ Σ. Σίνγκ. Με τους Μπομάν Ιράνι, Τανίσθα Τσάτερτζι, Ντίβια Ντούτα.

Δραματική 2019, Ινδία 104’

Εν ριπή οφθαλμού, μια εξαφανιστική εξαφάνιση του 7χρονου παιδιού αδελφού της ξεκινά την Jhalki σε μια αποστολή να τον βρει με κάθε κόστος. Οπλισμένη με μια οικεία λαϊκή ιστορία για ένα ακούραστο σπουργίτι και τη γοητευτική παρουσία του μυαλού της, η Jhalki ξεκινά ένα ανελέητο ταξίδι για να βρει και να απελευθερώσει τον αδερφό της. Αγνοώντας και αγνοώντας τη βαθιά ριζωμένη διαφθορά και τους ιστούς αράχνης του συστήματος, ο Jhalki αναλαμβάνει το τερατώδες και το συναρπαστικό με μια καθαρότητα επιδίωξης που είναι ταυτόχρονα αναζωογονητική και εμπνευστική.

Karditsa Forever

του Στράτου Μαρκίδη. Με τους Θανάση Βισκαδουράκη, Λευτέρη Ελευθερίου, Τάνια Τρύπη, Τάσο Κωστή, Μαρία Πολυχρονίδη, Κωνσταντίνο Καζάκο, Δανάη Παππά, Τάσο Παλατζίδη.

Κωμωδία 2021, Ελλάδα 105’

Δυο φίλοι από τη Φραγκοσυκιά Καρδίτσας θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια κομπίνα που στήνουν ο δήμαρχος κι ένας τοπικός βουλευτής, οι οποίοι για να πουλήσουν οικόπεδα διαδίδουν πως στο χωριό βρέθηκαν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb