The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Ο Έλληνας ηθοποιός που άφησε την τελευταία του πνοή κυριολεκτικά πάνω στη σκηνή

Πέθανε επάνω στο σανίδι, την ώρα της ατάκας του

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΟΚΤ 12, 2021

Ο Έλληνας ηθοποιός που άφησε την τελευταία του πνοή κυριολεκτικά πάνω στη σκηνή

Είναι 23 Δεκεμβρίου του 1963 και ο Γιώργος Δαμασιώτης παίζει στη σκηνή τον τελευταίο ρόλο της ζωής του.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός πέθανε κυριολεκτικά πάνω στο σανίδι, πρωταγωνιστώντας στο έργο του Νικολάι Γκογκόλ, "Ο Επιθεωρητής".

Την ώρα που τελειώνει την ατάκα του και ανοίγει η αυλαία, αστράφτει το φλας. Εκείνη τη στιγμή σωριάζεται στη σκηνή λιπόθυμος. Λίγη ώρα αργότερα θα διαπιστωθεί ο θάνατός του από καρδιά, που παρά τις προσπάθειες των γιατρών είναι αναπόφευκτος.  Αν δείτε μάλιστα, στο φουαγιέ του ΚΘΒΕ υπάρχει ακόμα η κουνημένη φωτογραφία από την γενική πρόβα, κατά την οποία έγινε το επεισόδιο με το Δαμασιώτη.

Κηδεύτηκε στην Νέα Παναγία της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου ήταν, και τραγουδιστής της όπερας. Διακρίθηκε σε ρόλους καρατερίστα.

Είχε παίξει σε αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, από το "Χαρούμενο ξεκίνημα" και τον "Αγαπητικό της Βοσκοπούλας" ως τη "Μανταλένα" και το κορυφαίο "Μια ζωή την έχουμε". Στο θέατρο, ήταν επάνω στο σανίδι από το 1932 ως και την τελευταία του στιγμή.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb