The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Το φτηνό εστιατόριο με το τόσο καλό φαγητό που δείπνησε ως και η βασίλισα Ελισάβετ

Το Sheep Heid Inn στο Εδιμβούργου

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 14, 2021

Το φτηνό εστιατόριο με το τόσο καλό φαγητό που δείπνησε ως και η βασίλισα Ελισάβετ

Το Sheep Heid Inn στο Εδιμβούργο λέγεται ότι είναι το παλαιότερο εστιατόριο της Σκωτίας και το όγδοο παλαιότερο στον κόσμο.

Στους επισκέπτες με τα χρόνια περιλαμβάνεται ο διάσημος σκωτσέζος ποιητής Robert Burns και πιο πρόσφατα, η Βασίλισσα Eλισάβετ αλλά και διάφοροι διάσημοι όπως η τραγουδίστρια Kelly Clarkson. Το εστιατόριο χρονολογείται από τη μεσαιωνική περίοδο, όταν τα πρόβατα εκτρέφονταν στο κοντινό Holyrood Park και μεταφέρονταν στο χωριό Duddingston για σφαγή. 

Πιστεύεται ότι το όνομα του εστιατορίου βασίστηκε στο ότι το πρόβατο ήταν βασικό στοιχείο της γαστρονομίας της περιοχής. Πάντως το 2016 έφαγε εδώ η βασίλισα Ελισάβετ. Τι παράγγειλε; Λαβράκι, σαλάτα και τζιν μαρτίνι!

Παρά το γεγονός ότι το εστιατόριο φιλοξενεί διασημότητες κατά καιρούς, ο ιδιοκτήτης είναι πολύ μετριοπαθής και διατηρεί το χώρο αρκετά απλό. Είναι το είδος του χώρου που θα πήγαινε μια οικογένεια για μεσημεριανό φαγητό!

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb