The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Entertainment

Video game με εντολή γιατρού ‑ Παιχνίδι πήρε έγκριση στις ΗΠΑ ως αγωγή για ADHD

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, οι γιατροί μπορούν τώρα να συνταγογραφήσουν το παιχνίδι σε παιδιά ηλικίας οκτώ έως 12 ετών

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 20, 2020

Video game με εντολή γιατρού ‑ Παιχνίδι πήρε έγκριση στις ΗΠΑ ως αγωγή για ADHD

Το EndeavourRX ανοίγει τον δρόμο ως το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (USA Food and Drug Administration- FDA) ως συνταγογραφούμενο φάρμακο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, οι γιατροί μπορούν τώρα να συνταγογραφήσουν το παιχνίδι σε παιδιά ηλικίας οκτώ έως 12 ετών που έχουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD).

Προτού εγκρίνει τη συνταγογράφηση του βιντεοπαιχνιδιού, η Akili Interactive, η εταιρεία ψηφιακής ιατρικής που είναι υπεύθυνη για το EndeavourRX, διενήργησε επί επτά χρόνια κλινικές δοκιμές μελετώντας περισσότερα από 600 παιδιά. 

H Akili διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των παιδιών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το παιχνίδι για 25 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα για τέσσερις εβδομάδες, «δεν είχε πλέον μετρήσιμο έλλειμμα προσοχής σε τουλάχιστον μία μέτρηση αντικειμενικής προσοχής». 

«Οι βελτιώσεις στις διαταραχές της ADHD μετά από ένα μήνα θεραπείας με EndeavourRx διατηρήθηκαν για έως και ένα μήνα» πρόσθεσε η εταιρεία, αποκαλύπτοντας επίσης ότι στις παρενέργειες περιλαμβάνονται δυσφορία και πονοκέφαλος. Ωστόσο η Akili διαπίστωσε ότι το βιντεοπαιχνίδι δεν πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιείται αντί των πιο παραδοσιακών θεραπειών ADHD.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ΠΗΓΗ]
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb