The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Το πρόσωπο του AIDS: Η θρυλική φωτογραφία που άλλαξε την ιστορία

Τον Νοέμβριο του 1990


Δημοσίευση ΔΕΚ 01, 2019

Το πρόσωπο του AIDS: Η θρυλική φωτογραφία που άλλαξε την ιστορία
@wikipedia.org

Ήταν Νοέμβριος του 1990 όταν το περιοδικό "TIME" δημοσίευσε τη φωτογραφία ενός νεαρού άνδρα, ονόματι David Kirby, που πέθαινε από το AIDS.

Στο αποστεωμένο του πρόσωπο είχε αποτυπωθεί ένα βλέμμα χαμένο και δίπλα του φαίνεται η οικογένειά του να θρηνεί. Πάνω ακριβώς από το κεφάλι του μελλοθάνατου μία μισή εικόνα (πιθανώς του Θεού), με το χέρι απλωμένο σαν να "καλεί" κάποιον κοντά του.

Το κλικ ανήκει στην τότε φοιτήτρια και δημοσιογράφο, Therese Frare και έγινε η φωτογραφία που αποτέλεσε αφορμή στο να αλλάξει τον τρόπο που έβλεπε ο κόσμος τη συγκεκριμένη αρρώστια, μία περίοδο που αρκετοί άνθρωποι είχαν προσβληθεί από τον ιό, μία περίοδο που πολλοί πίστευαν πως το Aids μεταδίδεται από τον αέρα.

Παρά το γεγονός πως η φωτογραφία κέρδισε το 1990 το βραβείο του World Press Photo, έγινε ιδιαίτερα γνωστή δύο χρόνια αργότερα, όταν η εταιρεία Benetton αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει σε μία καμπάνια της.

[ΠΗΓΗ]
Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb