The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Κολπική μαρμαρυγή: Ποια συνήθεια μας κάνει τη καρδιά να «φτερουγίζει»

Δείτε τον κίνδυνο που αυξάνει

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 31, 2024

Κολπική μαρμαρυγή: Ποια συνήθεια μας κάνει τη καρδιά να «φτερουγίζει»
pexels

Ποιος δεν έχει γυρίσει από δουλειά και δεν έχει βάλει ένα ποτήρι αλκοόλ για "σβήσιμο"; Μια συνήθεια που για χρόνια πιστεύαμε ότι μας χαλαρώνει, τώρα οι γιατροί λένε ότι αυξάνει τον κίνδυνο για κολπική μαρμαρυγή.

Η έρευνα που έγινε σε δείγμα 108.000 εθελοντών και δημοσιεύθηκε στην European Heart Journal δείχνει ότι ακόμα και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα στη καρδιά.

Πιο συγκεκριμένα, ακόμα και ένα ποτήρι κρασί αυξάνει 16% τον κίνδυνο για αρρυθμίες, εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακά επεισόδια. Το ποσοστό αυξάνει, όσο μεγαλύτερη είναι και η ηλικία.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες δεν προκαλεί καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά κάνει την καρδιά να "φτερουγίζει", αυξάνοντας τον κίνδυνο για κολπική μαρμαρυγή.

Επισής σημαντικό ρόλο στην αύξηση του κινδύνου διαπιστώθηκε ότι έχει και η συχνότητα που πίνουμε αλκοόλ και το διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στο πότε πίνουμε αλκοόλ.

Να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος για κολπική μαρμαρυγή εκτοξεύεται στο 45% όταν η ποσότητα ξεπερνάει τα 4 ποτήρια ημερησίως.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb