The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η συνήθεια στο κρεβάτι που οι ειδικοί λένε ότι φέρνει την ευτυχία στα ζευγάρια

Μια δοκιμή θα σας πείσει

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 16, 2024

Η συνήθεια στο κρεβάτι που οι ειδικοί λένε ότι φέρνει την ευτυχία στα ζευγάρια
pexels

Οι σύμβουλοι σχέσεων το αποκαλούν διαζύγιο στον ύπνο. Μια νέα τάση φαίνεται πως διαμορφώνεται στις ΗΠΑ, όπου θέλει τα ζευγάρια να κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια.

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έκανε έρευνα και κατέληξε πως όταν το ζευγάρι κοιμάται χωριστά, βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου τους και η ζωή τους.

Μάλιστα από την έρευνα προέκυψε πως ήδη ένας στους 3 Αμερικανούς, κοιμούνται χωριστά και αυτό έχει ευεργετικές ιδιότητες στη σχέση τους.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως καλή ποιότητα ύπνου σημαίνει αυτόματα και καλύτερη διάθεση, περισσότερη ενέργεια και αισιοδοξία, συστατικά που χρειάζονται για μια καλή σχέση.

Σε περιπτώσεις όπου τα ωράρια ύπνου δεν συμβαδίζαν, είχε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφού έδινε τη δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης του χρόνου τους.

«Γνωρίζουμε ότι ο κακός ύπνος μπορεί να επιδεινώσει τη διάθεσή σας και όσοι τον στερούνται είναι πιο πιθανό να μαλώσουν με τους συντρόφους τους», είπε χαρακτηριστικά η δρ Seema Khosla και πρόσθεσε πως «ο καλός βραδινός ύπνος είναι σημαντικός τόσο για την υγεία όσο και για την ευτυχία, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένα ζευγάρια επιλέγουν να κοιμούνται χωριστά για τη συνολική τους ευεξία».

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb